CUMHURİYET’İN 98. YILINDA ‘BAZI GAZETECİLER’ ANITKABİR’E ALINMADI BÜYÜK AYIP

Anıtkabir'deki törene bazı gazetecilerin alınmamasına CHP lideri Kılıçdaroğlu tepki gösterirken, basın meslek örgütleri uygulamayı "basın özgürlüğüne müdahale" olarak nitelendirip, kınadı.Cumhuriyet Bayramı nedeniyle...

CUMHURİYET’İN 98. YILINDA ‘BAZI GAZETECİLER’ ANITKABİR’E ALINMADI BÜYÜK AYIP

Anıtkabir'deki törene bazı gazetecilerin alınmamasına CHP lideri Kılıçdaroğlu tepki gösterirken, basın meslek örgütleri uygulamayı "basın özgürlüğüne müdahale" olarak nitelendirip, kınadı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de yapılan resmî tören için bazı basın ve yayın kuruluşlarının, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına yaptığı akreditasyon başvurusuna yanıt verilmemesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra basın meslek örgütleri tepkiyle karşıladı.

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 98'inci yıldönümü için Anıtkabir'de düzenlenen resmî törenleri ANKA Haber Ajansı, Fox TV ve Cumhuriyet Gazetesinde görevli muhabir, kameraman ve foto muhabirleri takip edemedi.

ANITKABİR TARİHİNDE BİR İLK

CHP lideri Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bazı gazetecilerin Anıtkabir'e alınmamasına "Şahıs ve iletişim şürekası, Anıtkabir’de akreditasyon uygulamış, bazı gazeteciler Anıtkabir'e alınmamış. Anıtkabir tarihinde bir ilk" sözleri ile tepki gösterdi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) uygulamayı "basın özgürlüğüne müdahale" olarak nitelendirerek, kınadı. Anıtkabir yönetimine çağrı yapan ÇGD, "Uygulamayı kınıyor; yaklaşan 10 Kasım'da aynı görüntülerin yaşanmaması için Anıtkabir yönetimini, basın özgürlüğü hakkı kapsamında tedbir almaya çağırıyoruz" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) de uygulamaya tepki gösterek, "Cumhuriyet Bayramı töreni iktidarın tekelinde değildir" açıklamasını yaptı. TGC, iktidara "akreditasyon uygulamasından" vazgeçme çağrısında bulundu.

AYRIMCILIĞA SON VERİN

Türkiye Gazeteciler Sendikası da uygulamaya "Bu yapılan akreditasyon değil sansürdü. Ayrımcılığa son verin, halkın haber alma hakkını çiğnemeyin" sözleri ile tepki gösterdi.

AKIL TUTULMASIDIR

FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de FOX Haber'in de arasında olduğu bazı medya kuruluşlarının Anıtkabir'deki törenlere alınmamasını Twitter hesabından yaptığı paylaşımda eleştirerek, "Siyasi tarihimizde bir örneği olmayan, 35 yıllık meslek yaşamımda da rastlamadığım bu uygulama sadece Anayasa'nın ihlali değil, aynı zamanda akıl tutulmasıdır" sözleri ile tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar