Datça'daki orman yangını kontrol altına alındı

Datça'daki orman yangını kontrol altına alındı
Muğla'nın Datça Mahallesi Kargı mevkisinde otluk ve makilik alanda yangın başlamıştı.İhbar üzerine bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı hava ve kara araçları ile çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk edildi....

Muğla'nın Datça Mahallesi Kargı mevkisinde otluk ve makilik alanda yangın başlamıştı.

İhbar üzerine bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı hava ve kara araçları ile çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk edildi. Orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarına başladı.

Datça Belediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İlçe merkezimizin güneyindeki maki-çam alanda çıkan yangına devletimizin ilgili bütün kurumları havadan ve karadan çok hızlı ve yoğun müdahale etmiş ve söndürmüştür. Bütün kurumlara ve müdahalede görev yapan bütün kahramanlara minnettarız."

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), makilik alanda başlayıp büyüdüğü belirtilen yangınla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yangın söndürme çalışmalarının 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile gerçekleştiği bilgisi verildi.