Davutoğlu: Cumhurbaşkanı filozof kral olsa bu sistem yürümez

Davutoğlu: Cumhurbaşkanı filozof kral olsa bu sistem yürümez
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkcell hisselerinin Varlık Fonu’na devredilmesinin yanlış olduğunu söyledi, ‘Varlık Fonu’nun görevi batık krediyi kurtarmak olamaz, yabancı yatırımcıyı ürküten hukuki açıdan...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkcell hisselerinin Varlık Fonu’na devredilmesinin yanlış olduğunu söyledi, ‘Varlık Fonu’nun görevi batık krediyi kurtarmak olamaz, yabancı yatırımcıyı ürküten hukuki açıdan sorunlu bir işlem’ değerlendirmesi yaptı. Karar TV’nin yayınına katılan Ahmet Davutoğlu’nu mesajları şöyle:

-Kimsenin dikkatini çekmeyen büyük bir tehlike var. Her bakanlıkta mini bir başkanlık birimi kurdular. Bunlar bakanlıktan daha güçlü. CB filozof kral olsa bu sistem yürümez.

-Demokrasi ve ekonomide 2001'e geri dönüldü. Müsteşarlıkları kaldırmayın diye  yalvardım. Seçimi kaybeden Bakan yardımcısı yapılıyor.

-Ekonomiyi yönetenleri, ekonominin temel kavramlarıyla ilgili sınava soksanız geçemez. Hukuk yoksa ekonomi olmaz. Türkiye'deki problem ekonomi iklimi yok edildi.

-Türkiye'de ciddi bir orta sınıf fakirleşmesi var. Öncelikle bu durumu ortadan kaldırmak lazım. Sosyal yardımları kesmeyeceğiz. Yardıma ihtiyacı olanı iş sahibi yapacağız. Bunlar gelirse yardım kesilecek diyorlar. Kesmeyeceğiz.

-Bugünkü Türkiye'nin psikolojisi kazanımları kaybetme korkusu. Bir ülkeyi korku ile yönetebilirsiniz ama korku ile kalkındıramazsınız.

-Gelecek Partisi olarak ekonomi paketinde en çok şeffaflık ilkesine dikkat ettik. Siyasi etik yasasını çıkarmamız nedeni de; kamunun çıkarını sağlamak. Kamu bankasında yakın akrabaların çalıştığını görünce hepsini görevden aldım.

-Hükümetin programından yolsuzlukla mücadele ve şeffaflık paragrafının kaldırılması için benim gitmem gerekti.