DAVUTOĞLU: HİÇBİR ŞEY BİTMEDİ, HERŞEY ŞU ANDA, ŞU SAATTE YENİ BAŞLIYOR

DAVUTOĞLU: HİÇBİR ŞEY BİTMEDİ, HERŞEY ŞU ANDA, ŞU SAATTE YENİ BAŞLIYOR
Üniversitenin sahibi Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurucusu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına çok sert tepki gösterdi.Davutoğlu kararın gece yarısı resmi gazetede yayınlanmasına...

Üniversitenin sahibi Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurucusu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına çok sert tepki gösterdi.

Davutoğlu kararın gece yarısı resmi gazetede yayınlanmasına vurgu yaparak “gece yarısı yayınlayınca kararın vahametini örtebileceklerini zannediyorlar” dedi.

Kararın Türkiye’nin geleceğine, gençlerin hayallerine ve bir bütün olarak Türkiye’nin eğitimine darbe vurduğunu söyleyen Gelecek Partisi lideri,  “Cumhurbaşkanı attığı bu imza ile nasıl bir Türkiye görmek istediğini de ilan etmiştir” dedi. Ahmet Davutoğlu mücadeleye devam edeceğini ise “Hiçbir şey bitmedi, her şey yeni başlıyor, şu gün, şu saatte yeni başlıyor” sözleriyle ortaya koydu.

Davutoğlu eleştirilerini şöyle sürdürdü.

Bu kararın ne yazık ki hiçbir açıklaması yok. Herkes biliyor. Arazi tahsisi tartışmasının da, banka kredisi kandırmacasının da, ödemeler gecikiyor mazeretinin de bir düzmeceden ibaret olduğunu herkes biliyor. Elbette bu kararı arsızca savunmaya çalışacak, kararın arkasında durmaya kalkacak, hiçbir ahlaki sınır tanımaksızın bu cürmü savunacak olanlar olacak.

Artık Cumhurbaşkanı ve 28 Şubatçı ortakları gururla meydanlarda Şehir Üniversitesi’ni nasıl kapattıklarını anlatabilirler.

Bu dönemi özetleyen bu zulmü gururla anlatabilirler.

Artık “cumhurbaşkanı iyi ama çevresi kötü” aldatmacasının daha fazla savunulacak hali kalmamıştır."

Cumhurbaşkanı Kararı’nı aman bize bir şey olmasın, kazanımlarımızı kaybetmeyelim diyenler duvarlarına asabilirler.

Biz de saklayacağız bu kararı, sonraki nesillere bugünlerde neler olduğunu tek seferde anlatabilmek için.

Kimin nerede nasıl bir duruş sergilediğini anlatabilmek için saklayacağız.

Dün gece yarısı alınan bu karar görünüşte bir siyasi intikam duygusunun eseri olarak görülse de aslında otoriter, doğmatik ve sığ anlayışın ortaya çıkardığı siyasi ve kültür ortamının ürünüdür.

Mesele siyasi intikam duygusu ve üniversitenin oluşturduğu özgürlükçü ortamın otoriterleşmeye engel teşkil etmesiydi.

Mesele Şehir Üniversitesi üzerinden diğer bütün sivil topluma “bana kayıtsız şartsız itaat etmezseniz sonunuz bu olur” mesajını ileterek mutlak otoriterleşmeye geçmekti.