Değiştirmeye kararlıyız

Değiştirmeye kararlıyız
3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avukatlık Kanunu ve baroların yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin yarın sabah Meclis’e sunulacağını söyledi ve “Çoklu...

3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avukatlık Kanunu ve baroların yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin yarın sabah Meclis’e sunulacağını söyledi ve “Çoklu baro yönetiminde kararlıyız” dedi.
Konuşmasında MHP ve Bahçeli’ye övgüler yağdıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP ve Devlet Bahçeli’ye şükranlarımı sunuyorum. İttifak Cumhuriyet tarihine altın harflerle yazılacak bir birlik olmuştur.” dedi. Türkiye’nin hangi meselesini çözmek için harekete geçilse, karşılarında aynı kesimleri bulduklarını söyleyen Erdoğan, milletin beklentisine aykırı uygulamaların sürmesini isteyenlerin yaptıklarının hak arama sayılmaması gerektiğini belirtti.
“Kendi küçük hesapları için toplumun menfaatini hiçe sayan muhterislere fırsat vermeyeceğiz” diyen Erdoğan “Son olarak meslek örgütleri ve barolarla ilgili yapmak istediğimiz reform konusunda bunun örneğiyle karşılaşıyoruz. Barolar ve meslek örgütlerinin demokratik olmayan yapıları, faşizan uygulamalara neden oluyor. Bunun niçin çoklu baro üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bununla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar. Çoklu Baro yönetiminde kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında LGBTİ onur yürüyüşüne de yer veren Erdoğan, “Biz ülkemize hizmet ederken birileri milli ve manevi değerlerimize saldırıyor. Sapkınlıkları normalleştirerek gençleri zehirleme peşindeler. Bu tür marjinal akımları destekleyenler aynı konumdadır. Halkın lanetlediği bu sapkınların kök salma imkanı yoktur. Bunlara karşı tavır almaya davet ediyorum.” dedi.