Demirören-Kalyon düğünü sırasında bir avukatı darp eden Cumhurbaşkanlığı korumalarına dair soruşturma tamamlandı

Demirören-Kalyon düğünü sırasında bir avukatı darp eden Cumhurbaşkanlığı korumalarına dair soruşturma tamamlandı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Demirören-Kalyon ailelerinin düğünün olduğu bölgede, polisler ve Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafında darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu dosyasına...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Demirören-Kalyon ailelerinin düğünün olduğu bölgede, polisler ve Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafında darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu dosyasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ölümüne dayakta polisler Emre Fazıl Akgül ve Erman Tuştaş hakkında “Basit Yaralama” ve “Zor Kullanma Yetkisine İlişkin Sınırın Aşılması” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Avukat Sertuğ Sürenoğlu, 13 Nisan 2019'da, Erdoğan'ın da katıldığı Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğünü için Çırağan Sarayı yolunun trafiğe kapatılmasına tepki gösterdi.

Sürenoğlu, "Trafiğin kesilmesinin sebebini sorduğu, bunun üzerine görevli memurlar tarafından araca alınarak Çırağan Sarayı'nda bir yere götürüldüğü, kendisine ters kelepçe takılarak, yüzüne vurularak eziyet ve işkenceye maruz kaldığı" iddiaları ile Cumhurbaşkanlığı korumalarından şikayetçi oldu. Sürenoğlu, şikayetinde ayrıca; koruma görevlilerinin hakkında "Cumhurbaşkanı'na sövdüğü ve görevli memura direndiği iddiasıyla gerçeğe aykırı tutanak tanzim ettiğini" belirtti.

Soruşturma tamamlandı

Açılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, 25 Mart 2021 tarihinde koruma memurları hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Sürenoğlu'nun avukatı takipsizlik kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin takipsizlik kararını 25 Mart 2021 tarihinde kaldırıldı.

Halk.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Sürenoğlu’nun darp edilmesine ilişkin 4 yıldır devam eden soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 2 polis sanık olarak yer aldı. İddianamede avukat Sürenoğlu’nun polis aracına alarak Çırağan Sarayı'nda bir yere götürüldüğüne ve iki saate yakın bir süre darp edildiğine dair beyanları da yer aldı.

Halen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruması

Soruşturma sürecinde ifadesi alınan sanık polis Erman Tuştaş’ın beyanına da iddianamede yer verildi. Tuştaş ifadesinde, halen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruması olduğunu belirtti.

Sürenoğlu’nun olay günü Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini öne süren Tustaş, Şahıs araç içerisinde kafasını sert kısımlara vurarak kendisine ve tarafımıza zarar verecek hareketlerde bulunup araçtan inmeye çalışması üzerine şahsın direncini kıracak ölçüde orantılı şekilde zor kullanıp plastik kelepçe yakılıp şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Şahıs etkisiz hale getirildikten sonra şahsa karşı tarafımızca herhangi bir maddi manevi zor kullanma olmamıştır. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun trafik sebebi ile tahmini olarak 40-45 dakika içerisinde gelmesi üzerine şahıs aracımızdan indirilip olay yakalama tutanağı tanzim edilip şahsa okutulup imzalamama hakkının bulunduğu hatırlattık. Şahsın tutanağı imzalaması üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi ve koruma görevine devam ettim. Basına yansıdığı şekilde şahsın gözlerinin bağlandığı, ayrı bir odaya alınarak darp edildiği iddiaları iftiradan ibarettir dedi.