Deniz Zeyrek paylaştı: Tarım Kredi Kooperatifi'nde Cuma namazı arası

Deniz Zeyrek paylaştı: Tarım Kredi Kooperatifi'nde Cuma namazı arası
Gazete Pencere Haber MerkeziGazeteci Deniz Zeyrek, Twitter (X) hesabından, Tarım Kredi Kooperatifi marketinin camına asılan 'Cuma namazı' arası duyurusunu paylaşarak "Şimdi de bu moda başladı. Geçenlerde aynısını @citlekcii mağazasının...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Gazeteci Deniz Zeyrek, Twitter (X) hesabından, Tarım Kredi Kooperatifi marketinin camına asılan 'Cuma namazı' arası duyurusunu paylaşarak "Şimdi de bu moda başladı. Geçenlerde aynısını @citlekcii mağazasının kapısında görmüştüm. Bu da Tarım Kredi Kooperatif Market. Çok sayıda kadın çalışanları olduğu halde Cuma saatinde mağazayı neden kapatırlar?" diye yazdı.

Zeyrek'in paylaştığı görselde "Mağazamız Cuma Namazı nedeniyle 13.00-13.30 arası kapalı olacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz" yazılı.

Ağustos ayında Diyanet İşleri Başkanlığı, mesai ve okul saatlerinin Cuma namazına göre belirlenmesini istemişti.

Deniz Zeyrek daha sonra yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Gelen tepkilere istinaden: Mahalle bakkalının 'Cuma'ya gittim döneceğim' yazısını garipsemeyen, tersine çok sempatik bulan biriyim. Ancak başta kadınlar olmak üzere Cuma'ya gitmeyen çalışanları ve müşterileri olan büyük işletmelerin bunu yapması aynı şey değil. Üstelik, bu işletmeler zorlu çalışma koşulları ve çalışanların yaşadığı zorlukları/haksızlıkları giderme konusunda maalesef aynı hassasiyeti göstermiyorlar."