DEVA Partili Yeneroğlu: Ayşenur Arslan'ın gözaltına alınması açıkça hukuka aykırıdır

DEVA Partili Yeneroğlu: Ayşenur Arslan'ın gözaltına alınması açıkça hukuka aykırıdır
Gazete Pencere Haber MerkeziDEVA Partisi İstanbul Milletvekili, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin kullandığı ifadelerin ardından gözaltına alınan gazeteci Ayşenur...

Gazete Pencere Haber Merkezi

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin kullandığı ifadelerin ardından gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan hakkında yakalama kararı çıkarılmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabında konuyla ilgili açıklama yapan Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Sn. Ayşenur Arslan’ın “terör örgütü propagandası” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından gözaltına alınması ve yakalama işlemi yapılması açıkça hukuka aykırıdır. Gözaltına alma işlemi yargı makamları tarafından keyfi bir biçimde kullanılamaz.

"Suç unsurları oluşmamasına rağmen gözaltına alındı"

Gözaltına alma için şüpheli hakkında tedbirin soruşturma yönünden zorunlu olmasına ve kişinin bir suçu işlediği şüphesini gösteren somut delillerin varlığına bağlıdır. Söz konusu olayda, çağırıldığı zaman gelebilecek bir gazeteci hakkında üstelik adı geçen suçların unsurları da oluşmamasına rağmen gözaltı işlemi yapılmıştır.

Neyse ki daha fazla mağduriyet yaşanmadan yapılan yanlıştan dönülmüş ve Sn. Ayşenur Arslan serbest bırakılmıştır. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

TIKLAYIN | Gazeteci Ayşenur Arslan’ın programı kaldırıldı, gözaltına alındı: “Gazetecinin ifade özgürlüğü iktidar ve patronların insafına bırakılmayacak kadar değerlidir”