DİLEK HEMŞİRE ağlattı

DİLEK HEMŞİRE ağlattı
İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen, korona’dan hayatını kaybetti.Salgın başladığında 34 haftalık...

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen, korona’dan hayatını kaybetti.
Salgın başladığında 34 haftalık hamile olan ve doğum iznine ayrılan 30 yaşındaki Akçabelen, 11 Nisan’da yüksek ateş, sırt, bel ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede tedaviye alındı. 2.5 kilo ağırlığında sezeryanle dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, birkaç saniyeliğine görebildi.
Doğumdan sonra lohusalık ve izole odada tek başına yatmanın yarattığı travma ile ağlama krizleri başlayan Akçabelen’in durumu hızla kötüleşince, doğumunun ertesi gününde uyutularak yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda entübe şekilde tedavisine devam edilen Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı da devreye girdi ancak donör bulunamadı. Durumu gittikçe kötüleşen Dilek hemşire, bebeğini kucağına alamadan hayatını kaybetti. Akçabelen Zonguldak’ta toprağa verilecek.