Dink vakfına destek

Dink vakfına destek
Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi içeren bir mesaj gönderen ve Rakel Dink’i de tehdit eden şahıs yakalandı. İlk ifadesi alınan H.A, mesajı attığını kabul etti ve Azeri sevgilinin etkisinde kaldığını...

Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi içeren bir mesaj gönderen ve Rakel Dink’i de tehdit eden şahıs yakalandı. İlk ifadesi alınan H.A, mesajı attığını kabul etti ve Azeri sevgilinin etkisinde kaldığını söyledi.
Gözaltıyı kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Süleyman Soylu, “Provokatör hemen yakalandı, provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin” ifadelerini kullandı. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamada, “Bahse konu e-posta adresinin Konya/Selçuklu’da ikamet eden H.A. tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir. Hakkında adli işlem başlatılmıştır” denildi.
BİRÇOK SUÇTAN KAYDI VAR
Konya’da gözaltına alınan H.A., tehdit maili attığını kabul etti. H.A ilk ifadesinde Azeri sevgilisinin etkisinde kalarak, tehdit mailini attığını ve pişman olduğunu söyledi. Cep telefonuna el konulan H.A.’nın kasten yaralama, tehdit, hakaret gibi asayişe müessir fiillerden kaydının bulunduğu öğrenildi.

Ölüm tehdidi mesajının ardından Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na ve Rakel Dink’e siyasilerden destek geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da Dink’i telefon ile arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP olarak tehditlere karşı Hrant Dink Vakfı ve Ermeni halkının yanında olduklarını belirtti. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, sosyal medyadan “Tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür” diye yazdı.