Dışişleri Bakanlığı devreye girdi: Guidetti'nin yardımcılarına vize çıktı!

Dışişleri Bakanlığı devreye girdi: Guidetti'nin yardımcılarına vize çıktı!
Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı ve Sırbistan Kadın Milli Voleybol Takımı’nın başantrenörü Giovanni Guidetti'nin Belçika'ya gitmek için vize verilmeyen Türk pasaportuna sahip iki yardımcısı Saim Pakkan ve Fatih Yağcı, Dışişleri...

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı ve Sırbistan Kadın Milli Voleybol Takımı’nın başantrenörü Giovanni Guidetti'nin Belçika'ya gitmek için vize verilmeyen Türk pasaportuna sahip iki yardımcısı Saim Pakkan ve Fatih Yağcı, Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesi sonucu yarın Belçika'ya uçacak.

Giovanni Guidetti, CEV EuroVolley turnuvasına gitmek için başvuru yapan Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip iki yardımcısına vize verilmediğini açıklamıştı.

Guidetti ve sporcularla birlikte ikinci yardımcı antrenör Ahmetcan Erşimşek’e vize veren Belçika makamları, birinci yardımcı Saim Pakkan ile istatikçi Fatih Yağcı’ya olumsuz yanıt vermişti. Yetkililer bu şoke edici kararın sebebinin sorulması üzerine, “Şampiyona sonrası sizin geri döneceğinize dair bir kanaat oluşmadı” cevabını vermişti.

Giovanni Guidetti, bugün sosyal medyada yaptığı paylaşımla vize sorununun ortadan kalktığını duyurdu, Dışişleri yetkililerine teşekkür etti.

Guidetti'nin paylaşımı şöyle: 

"İki gün önce sizlere yardımcı antrenörlerimin vize sorunu hakkında bilgi vermiştim. Bugün size güzel bir haber vereceğim. Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri durumu duyunca hemen benimle iletişime geçtiler.

Bugün gerekli tüm görüşmeleri yapıp vizelerin onaylanmasını sağladılar. Antrenörlerim yarın Belçika'ya uçacak ve takıma katılacaklar.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın tüm yetkililerine en derin şükranlarımı sunmak isterim. İlk dakikadan itibaren inanılmaz bir efor sergilediler.

Bu güzel ülkenin hiçbir insanının bir daha böyle bir sorun yaşamamasını diliyorum."