Disney'in "Atatürk" dizisi memleket meselesi oldu: Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı devrede!

Disney'in "Atatürk" dizisi memleket meselesi oldu: Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı devrede!
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Disney'in "Atatürk" dizisiyle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın devreye girdiğini, Disney'den yarın tartışmalara dair bir açıklama geleceğini açıkladı.Atatürk...

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Disney'in "Atatürk" dizisiyle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın devreye girdiğini, Disney'den yarın tartışmalara dair bir açıklama geleceğini açıkladı.

Atatürk dizisinin Disney'de değil Fox TV'de yayımlanacağı, bu kararın arkasında ise "Ermeni Lobisinin" olduğu iddia edilmişti.

Gazeteci Işık, bu iddiayı yalanladı, "Ermeni Diasporası'nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor" dedi.

Işık'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım şöyle:

"Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası'nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney'in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak.

Diaspora Disney'in dünyada aldığı küçülme kararını kendi baskılarıyla alınmış gibi bir yalan yaymaya çalışıyor. Almaya'da, Fransa'da 2 bin içerik silindi. Ama o diziyi Türkiye'de "seve seve" yayınlayacaklar. Hem de FOX'ta ücretsiz yayınlayacaklar+tüm dünyada vizyona çıkaracaklar."

İYİ Parti'den uyarı

Öte yandan, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, iddialar karşısında Disney Plus platformuna uyarıda bulundu, "Böyle bir karar alındığı takdirde söz konusu platforma üye olan tüm vatandaşlarımızı üyeliklerini sonlandırmaya çağırıyoruz" dedi.

Zorlu'nun sosyal medyada yaptığı açıkla şöyle:

"Daha önce gelen haklı tepkiler üzerine yayınlanacağını duyurdukları “Atatürk” dizisini bu kez Ermeni lobisinin baskı ve yönlendirmesiyle yayından kaldırma kararı aldığı belirtilen dizi/film platformu Disney Plus'ı uyarmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk demek Türk Milleti demektir. Türkiye düşmanlarının yalan kampanyasına alet olunmamasını diliyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde söz konusu platforma üye olan tüm vatandaşlarımızı üyeliklerini sonlandırmaya çağırıyoruz."

RTÜK, Disney'den savunma alacak

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iddialarla ilgili Disney+ platformundan savunma alınacağını açıkladı:

"“Disney +” isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum."