Diyarbakır’da 24 saatte 23 kişi Covid-19’dan öldü

Diyarbakır’da 24 saatte 23 kişi Covid-19’dan öldü
Birçok ilden gelen yoğun bakım doluluk haberlerine yenileri ekleniyor. Hekimlerin yaptığı tüm açıklamalarda aşısızlarla ilgili olması dikkat çekiyor.Salgında 4. pikin yaşandığı Diyarbakır artan yüksek orandaki vaka sayıları...

Birçok ilden gelen yoğun bakım doluluk haberlerine yenileri ekleniyor. Hekimlerin yaptığı tüm açıklamalarda aşısızlarla ilgili olması dikkat çekiyor.
Salgında 4. pikin yaşandığı Diyarbakır artan yüksek orandaki vaka sayıları ve ölümler ile bir kez daha gündemde. Risk haritasında kırmızı kategoride olan ve aşılama oranının en düşük kentlerden biri olan Diyarbakır’da, günlük 2 bin 300 civarında vaka tespit ediliyor.
Diyarbakır Tabip Odası, önceki gün Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son 24 saatte 23 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Can kayıpları arasında gençlerin de olduğu belirtilirken, ezici çoğunluğun hiç aşı olmayanlar olduğu kaydedildi. Sputnik Türkiye’ye konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya, “Şu an Diyarbakır’da günlük 2 bin 300 civarı pozitif vaka var. Sağlıkçılar da tükendi. Bu artış hızlıyla birlikte sağlık çalışanları bu yükü kaldıramıyor, bu süreci yürütemiyor” dedi.
“YOĞUN BAKIMLARIMIZ DOLU, EKİPLER ÇOK YORULDU”
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Birgül Yelken de “Yoğun bakım servisimizdeki koronavirüs vakalarının büyük bir çoğunluğu aşısız hastalar. Aşılı olanlar da dozlarını tamamlayamamış, eksik aşılı hastalar. Yoğun bakımlarımız dolu. Yoğun bakım ekipleri çok yoruldu. Eğer insanlar bize yardım etmek istiyorsa, maske, mesafe ve aşıya dikkat etmeleri lazım” diye konuştu.