DP'li İlay Aksoy Şam'dan bildirdi: Ekmek 55 kuruş, benzin 7,5 lira

DP'li İlay Aksoy Şam'dan bildirdi: Ekmek 55 kuruş, benzin 7,5 lira
Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Suriye'nin başkenti Şam'a giderek incelemelerde bulundu. Suriye'de girdiği bir markette Ülker ürünleri satıldığını ve marka isminin bilinçli...

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Suriye'nin başkenti Şam'a giderek incelemelerde bulundu. Suriye'de girdiği bir markette Ülker ürünleri satıldığını ve marka isminin bilinçli olarak kapatıldığını kayda alan Aksoy, "Hani Suriye’ye ambargo vardı?" diye sordu. Aksoy ayrıca, Suriye'deki ekmek ve benzin fiyatlarını da Türkiye'deki fiyatlarla karşılaştırdı.

DP Genel Başkan Yardımcısı Aksoy, bazı ürünlerin arkasındaki "Halep'te üretilmiştir" ibaresine dikkat çekerek "Ülker'in Halep'te fabrikası mı var?" sorusunu sordu.

Demokrat Partili Aksoy, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Şam'da alışveriş merkezine geldik. Çok ilginç bir şey gördük burada. Dondurma alalım dedik ve dondurma markasının Ülker olduğunu gördük. İşin ilginç tarafı bütün markaların üzerine stikerlar koymuşlar. Ülker markalı ürünlerin arkasında 'Halep'te üretilmiştir' yazıyor? Ülker'in Halep'te fabrikası mı var? Hatta başka bir şey de var. Tüm Ülker markalarının üzerinde isimleri kazı kazan gibi kapatılmış ve altından Ülker çıkıyor. Peki şunu sormak lazım: Hani Suriye'ye mal göndermemek için ambargo vardı? Hangi yollarla geliyor bunlar?"

Ülker'den yalanlama geldi

Bu iddiaya Ülker'den gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülker’in Suriye’de herhangi bir fabrikası ya da üretim tesisi bulunmadığı gibi, Türkiye’de veya dış pazarlarda dondurma kategorisi altında hiçbir faaliyeti olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Olayda Markamızın haksız kullanıldığı ve marka ihlali olduğu anlaşılmıştır. Bu haksız kullanıma son verilmesi için 2022 yılından itibaren yerel ve uluslararası alanda tüm hukuki adımlar atılmıştır ve halen süreç tarafımızdan titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

"Suriye'de ekmek 55 kuruş"

Aksoy paylaşımlarında Şam'daki ekmek ve benzin fiyatlarına da yer verdi. Aksoy ekmek fiyatlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşına bir karat veriyor. Devlet destekli fırınlarda ekmek dağıtılıyor. Her 5 kişilik aileye 2 paket veriliyor ve 7 adetten oluşuyor. Bir paket yaklaşık 200 Suriye lirası.

Türkiye’deki Suriyelilerin yalanlarını tek tek ortaya çıkarmak için SURİYE’nin başkenti ŞAM’a geldik 'Suriye’de ekmek yok' diyenler. İşte size yanıtım: Türkiye’de 210 gram ekmeğin fiyatı en az 7 lirayken; ‘savaş var’ denilen Suriye’deki 900 gram ekmeğin fiyatı 55 KURUŞ!"

"Benzinin litresi 7,5 lira"

"Devletin verdiği fiyat litre başına 3000 Suriye lirası. Savaşın devam ettiği iddia edilen Suriye devleti, halkına verdiği kartla 20 günde bir ucuza benzin satıyor. Suriye, benzinin litresini halkına 7,5 liradan veriyor. Türkiye’de benzinin litresi 24 lira."