DP'li Milletvekili Cemal Enginyurt iktidarı tiye aldı

DP'li Milletvekili Cemal Enginyurt iktidarı tiye aldı
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Tarım ve hayvancılığın sorunlarını anlatan Enginyurt, "Hayvan üreticisi hayvanını...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Tarım ve hayvancılığın sorunlarını anlatan Enginyurt, "Hayvan üreticisi hayvanını sattı. Çiftçi icralık oldu. Bir günden 17 yıl kaybetmiş vatan evladı, 2041'de emekli olacağının gözyaşı içerisinde bu Meclis'ten bir umut bekliyor ama sizden hiçbir ses yok" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçelerinin görüşüldüğü oturumda tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Enginyurt, iktidarı kinayeli bir dil ile eleştirdi şu ifadelerle eleştirilerini dile getirdi:

"21 yıllık CHP iktidarından sonra iyi ki geldiniz"

"Öncelikle, bakanlarımızın konuşmalarını dinlerken duygusal anlar yaşadım. Ancak, uzun yıllardır devam eden Bay Kemal ve CHP'nin iktidarının ardından paylaşılan tablolar ne yazık ki gerçeklere uygun değil. Lütfen, üç ayda bir gelerek gerçekleri daha yakından gözlemleyin. Bizim psikolojimiz bozuk, sizin kafalar baya güzel.

"Tarım Bakanı, on binlerce ziraat ve gıda mühendisi ile veterinerin beklediği atama sözünü duyamadı. Ulaştırma Bakanı, karda kışta mücadele eden yüz binlerce taşeron işçinin taleplerine cevap veremedi. Milyonlarca emekli, geçim sıkıntısı içinde olduğunu belirtiyor ve dikkat bekliyor. Hayvan üreticileri ve çiftçiler zor durumda, ancak bu konuda ses çıkmıyor.

"Meralar büyükşehire devredildi, köylüler tarlalarının akıbetini sormakta. 17 yılını kaybetmiş bir vatandaş, 2041'de emekli olma umuduyla gözyaşı içinde Meclis'ten destek bekliyor, ancak duyarsızlık hakim. Yatırımların gerçekleştirilmediği, taşeronların iflas ettiği bir ortamda, sizin konuşmalarınızı dinlerken içimiz burkuluyor.

"Allah'ın gazabı zalimlerin üzerine olsun"

"Bu bütçe, milletin değil, zenginlerin, tefecilerin, zalimlerin bütçesidir. Reddediyoruz. Bir dava adamı olan Hasan Bitmez'in ardından Allah'ın gazabının sorulacağı hatırlatıldı, ancak bu sözlerin arkasında durulmuyor. Bu tür vicdansızlıklara karşı uyanık olmalı ve zalimlere Allah'ın gazabının dile getirilmesi gerekir."