Dün bir bugun iki

Dün bir bugun iki
Sosyal medyada ‘Fırat Delikanlı’ rumuzlu Fırat Kaya, işitme engelli olan eşcinsel bir kişiye şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Kaya’nın yayınladığı görüntüler sonrası Twitter’da...

Sosyal medyada ‘Fırat Delikanlı’ rumuzlu Fırat Kaya, işitme engelli olan eşcinsel bir kişiye şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Kaya’nın yayınladığı görüntüler sonrası Twitter’da #FıratDelikanlıTutuklansın etiketiyle kampanya başlatıldı. Kaya’nın başka saldırı videoları da yayınladığı görüldü. Tepkilerin ardından yakalanan Kaya tutuklandı.
Instagram’dan yapılan paylaşımda ‘Fırat Delikanlı’ rumuzunu kullanan şahsın, yüzü kanlar içinde kalan bir kişiyi saçlarından tuttuğu görülüyor.
‘Fırat Delikanlı’ adlı hesaptan, “Erkek seks gay sapık şerefsiz duydum ne zaman gördüm tutum kavga yüzü parça kan ağır geçmiş olsun … sapık gay pişlik” şeklinde bir not ile darp ettiği genci sosyal medya hesabında paylaştı.
Aydın’da yaşadığını ve işitme engelli olduğunu söyleyen E.E ifadesinde, Fırat’ı Aydın’dan tanıdığını söyledi. Fırat’ın kendisini iş için İzmit’e çağırdığını belirten E.E şunları söyledi: “İzmit Otogarı’na geldiğimde iki kişi yanıma geldi. Fırat’ın kendilerini gönderdiğini söylediler. Hediyelik eşyaları sattım. Fırat’la anlaşmamız yarı yarıya olacaktı. Yarı parayı Fırat’tan istedim. Fırat’ın yanında bulunan kişi vermiyoruz dedi. Sonra küfür etmeye başladı. Daha sonra bana saldırdılar, arkadan kafama vurdular. O an fotoğraflarımı çektiler. Sonra beni otogara attılar.”
Fırat Kaya’nın başka bir videoda da işitme engelli bir genci sırtını duvara dayayarak darp ettiği görülüyor.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da “Aydın’da Fırat Delikanlı olarak bilinen Fırat Kaya, E.E.’ye eşcinsel olması bahanesiyle ağır şiddet uyguladı. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi sebebiyle şiddete ve ayrımcılığa maruz kalan LGBTIQ+’ları hedef gösterenler suça ortaktır” mesajı yayınladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilere darp ve gözaltı

Melih Bulu protestolarının devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nde LGBTİ bayrakları taşıdıkları gerekçesiyle öğrencilere polis tarafından müdahale edildi. Kapıya sıkıştırılan öğrencilerden 12’si gözaltına alındı. Öğrenciler hakkında soruşturma açılan bir öğrenciye destek vermek için bir araya gelmişti.
Güney kampüste toplanarak yürümeye başlayan ve kuzey kampüse gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına polis izin vermek istemedi. Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci GBT yapılacağı söylenerek gözaltına alındı. Bu öğrencilerin bırakılmasını isteyerek kuzey kampüs önünde toplanan öğrencilere ise polisin müdahale edeceği anonsu yapıldı. Ardından kapıya sıkıştırılan öğrencilerden de darp edilerek gözaltına alınanlar oldu. Toplam gözaltı sayısının 12 olduğu öğrenildi.
Kuzey kampüsünün girişi polis barikatıyla çevrildi ve giriş-çıkışlar kapatıldı.
Öğretim üyesi Can Candan, öğrencilerin kimlik tespiti için gözaltı aracına bindirildikleri yönünde bilgi aldıklarını belirtti.
Candan, bir sonraki paylaşımında “Öğrencilere müdahale gerekçesi olarak LGBTİ+ bayrağı taşımak diye bir şey duydum. Doğruysa hatırlatayım: LGBTİ+ bayrakları taşımak suç değildir!” diye yazdı.