Düşük ücretleri protesto eden özel sektör öğretmenlerine ters kelepçeli gözaltı

Düşük ücretleri protesto eden özel sektör öğretmenlerine ters kelepçeli gözaltı
Düşük ücret ve çalışma koşullarından şikayetçi olan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Genel Müdürlüğü önünde eylem yapmak istedi. Eyleme izin vermeyen polis, çok sayıda...

Düşük ücret ve çalışma koşullarından şikayetçi olan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Genel Müdürlüğü önünde eylem yapmak istedi. Eyleme izin vermeyen polis, çok sayıda öğretmeni ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Ücretlerinin düşük olması gerekçesiyle Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Taksim’deki Odakule’de bulunan TÖZOK önünde bugün eylem yapmak istedi. Gruba izin vermeyen polis, öğretmenleri İstiklal Caddesi üzerinde ablukaya aldı.

Ablukadaki öğretmenler, polislere de tepki göstererek “Öğretmene değil, patronlara barikat”, “Taban maaş haktır, geri alacağız” ve “Yaşasın öğretmen sendikası” sloganları attı.

"Öğretmene ters kelepçe yapamazsınız"

Ters kelepçeyle gözaltı yapılması üzerine bir kişi de “Öğretmene ters kelepçe yapamazsınız. Öğretmeniz biz. Ters kelepçeyle alamazsınız öğretmeni” diye seslendi.

Çok sayıda sendika üyesi, polisin müdahalesiyle gözaltı araçlarına bindirildi. (ANKA)