Düzce'yi sel vurdu; bir köy sular altında

Düzce'yi sel vurdu; bir köy sular altında
Önceki gün etkili olan kuvvetli yağışın ardından Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı İçmeler köyünde sel meydana geldi. 300 haneli köyün 60 hanesi sular altında kaldı. Su seviyesi yaklaşık bir metreyi buluyor.Proje sarktı,...

Önceki gün etkili olan kuvvetli yağışın ardından Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı İçmeler köyünde sel meydana geldi. 300 haneli köyün 60 hanesi sular altında kaldı. Su seviyesi yaklaşık bir metreyi buluyor.

Proje sarktı, Melen taştı

Selin vurduğu köyde inceleme yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, DSİ'nin çalışma yaptığını belirterek, "Geçen yıl DSİ'deki arkadaşlarımız burayla ilgili çalışma yaptı. Melen'in etrafının yükseltilip taşmayı engellemek üzere. Bu proje bazı nedenlerden dolayı 3-5 ay sarktı. Aslında şanssızlığımız bu. Buradaki vatandaşlarımızın da durumunu biliyoruz onların yanındayız. Bütün arkadaşlarımız hasar tespit çalışmalarına başladı" dedi.

"2 yıldır hep aynı rezillik"

Evlerinin sular altında olduğunu belirten köylülerden Havva Hızır, "Evimiz sular altında. Biz çözüm istiyoruz. Eve giremiyoruz, eşyaların yarısını aldık, yarısı duruyor. Durumumuz böyle bize bir çözüm üretsinler" diye konuştu.

Fatma Günel ise iki yıldır sel yaşadıklarını ifade ederek, "Ben bu köye geleli 2 sene oldu. 2 yıldır hep aynı rezillik. Selden bu yana sulardan evime bile gidemiyorum. Evim ne şekilde onu bile bilmiyorum. Üzerime giydiğim kıyafetleri Düzce'ye gidip aldım. Evden hiçbir şey alamadan çıktık. Bu haldeyiz. Rezillik içindeyiz." dedi.

Sular çekilmeye başladı

İçmeler Köyü Muhtarı Nahit Eker, çok aşırı yağışın ardından bütün derelerin birleştiği Melen çayına gelmesinin ardından taşan suların köye geldiğini belirterek, "Şu an 60 hane sular altında. Şu an sular yavaş yavaş çekilmeye başladı. Mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Kimi vatandaşlar evlerinden çıktı, ikinci katı olanlar çıkmak istemedi. Şu an köyde barınma mağduriyeti yaşayan yok. Evlerine giremeyenler köydeki akrabalarının evine gitti" diye konuştu. (DHA)