Ebru Timtik niye öldü

Ebru Timtik niye öldü
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal’ın tahliyesine karar verdi. Kararda, sağlık durumu kötüleşen Av. Ünsal’ın cezaevinde kalamayacağını belirten İstanbul Adli Tıp...

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal’ın tahliyesine karar verdi. Kararda, sağlık durumu kötüleşen Av. Ünsal’ın cezaevinde kalamayacağını belirten İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu gerekçe olarak gösterildi.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği yazıda, Adli Tıp Kurumu’nun raporu doğrultusunda, Ünsal iyileşene kadar infazın durdurulmasına ve başka dosyadan hükümlü ya da tutuklu değilse, tahliye edilmesine karar verildiği aktarıldı.
Yargıtay’ın karar yazısında “Dairemizin 03.09.2020 tarih ve 2020/1499 esas, 2020/3679 sayılı kararı ile sanık hakkındaki İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulunun 29.07.2020 tarih 11927 sayılı raporuna göre; sanığın cezaevi şartlarında kalmasının hayati bakımından tehlike yaratacağı anlaşıldığından 5275 sayılı Kanunun 16/2 maddesi gereğince iyileşinceye kadar İNFAZIN DURDURULMASINA başka suçtan hükümlü ya da tutuklu değilse derhal SALIVERİLMESİNİN sağlanması için yazı yazılmasına karar verilmiştir. Gereğinin yapılması rica olunur” denildi.
Tahliye kararının ardından Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, bir süre önce hayatını kaybeden ölüm orucundaki ikinci Avukat Ebru Timtik hakkında da cezaevinde kalamayacağına dair rapor olduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, “Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Avukat Aytaç Ünsal’ın tahliyesine karar verdi. Bugün bu kararı verenler, Avukat Ebru Timtik’i sağlık raporlarına rağmen tahliye etmeyip, havasız bir tecrit odasında ölümüne sebep oldular” denildi.