Erdoğan: kendini bilmezler İSTANBUL’UN fethiNİ işgal biliyor

Erdoğan: kendini bilmezler İSTANBUL’UN fethiNİ işgal biliyor
İstanbul’da Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp, fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar” şeklindeki...

İstanbul’da Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp, fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar” şeklindeki sözlerinin Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a atıfta bulunmak için söyleyip söylemediği tartışılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi’nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. İktidarları döneminde toplam 120 eseri restore ettiklerini söyleyen Erdoğan, “İstanbul’da kendi haline terk edilmiş pek çok eseri Cumhurbaşkanlığı bünyesine katarak hem restore ettik hem de aktif olarak kullanılır hale getirdik. İnşallah bu eser hem ecdadın hatırasını yaşatarak hem de bölge halkına şifa dağıtarak asırlar boyunca ayakta kalmayı sürdürecektir” dedi.
“Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Ecdadımız fethi sadece toprakların ele geçirilmesi değil asıl gönüllerin kazanılması olarak görürdü. Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler. Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın bu sözleri, katıldığı bir televizyon programında ““Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra…” ifadesini kullanan, hemen ardından “fetih” diye düzelten Kültür Bakanı Nuri Ersoy’a atıfta bulunmak için söyleyip söylemediği tartışılmaya başlandı.
Öte yandan Bakan Ersoy, “fetih” yerine “işgal” kelimesini kullanmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, durumun tamamen dil sürçmesinden kaynaklandığını söylemişti.