Erdoğan'dan CHP'li Tanrıkulu'na: Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi!

Erdoğan'dan CHP'li Tanrıkulu'na: Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'a yönelil olarak, "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'a yönelil olarak, "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, daha önce de Tanrıkulu hakkında "Bu hakaret cezasız kalmayacak" demişti. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kaymakamlarımız, kişisel kabiliyetleriyle gittikleri her yerde iz bırakma, görev yaptıkları şehirlere damga vurma imkanına sahiptir. Adaletli, merhametli kaymakamlarımız sorumluluk alanlarının en ücra noktasına kadar uzanan yardım eli olmak zorundadır. 85 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefiz.

Kaymakamın mesaisi olmaz, gecesi gecesi olmaz. Tatili hafta sonu olmaz. Sabah 9 gibi akşam 5-6 civarı kapısını çekip çıkan kişiden de yönetici hiç olmaz.

Ülke idari amirliği mesai saatleri arasında yapılacak bir meslek değildir. Bizi temsilen görev yaptığınız ilçelerimizde günün 24 saati, yılın 365 günü çalışacak, koşturacak bir tempo ve motivasyonla işinize sarılmanızı bekliyorum. Ben cumhurbaşkanı olarak böyle çalışıyorum. Uykum 5-6 saat. Eve gidişlerim bazen 12 bazen 1. Aksi taktirde olmaz. O yüzden sizlerden de bunu bekliyorum. Başka türlü ne milletle güçlü bir ilişki kurabilirsiniz ne de geride bir miras bırakabilirsiniz.

Sizden öncekilerden aldığınız emaneti çok daha yukarı taşımanın gayreti içinde olun. Adı unutulan değil halk tarafından örnek gösterilen bir kaymakam olun.

Vatandaşımızla olan ilişkinizde yetkilerinizden önce muhatabınızın haklarını hatırınızda tutun. Halktan sorunlardan kopuk hepsinden önemlisi hizmetle mükellef olduğu ilçenin idrakinde olmayan bir yönetici profilini biz kabul etmiyoruz.

Sizlerden bulunduğunuz ilçelerde bu hassasiyetle çalışmanızı istiyorum. Görevinizi yerine getirirken, mali, hukuki zorluklarla karşılaşmanız normaldir. Zorluklara aldırmayacak projelerimizi gerçekleştirmeye odaklanacaksınız. Bahane üretmek yerine sorunların üzerine giderek engelleri aşmaya çalışacaksınız. Buradaki her genç kaymakamımızın bunu başaracak yeteneğe, iradeye sahip olduğuna inanıyorum.

Bu yıl yaptığımız her etkinlikte yüzüncü yıl coşkusunu ilmek ilmek ördük. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi perçinleyecek, geleceğimize olan umudumuzu tahkim edeceğiz. Milletimizin asırlık hayallerinin sembolü olan Türkiye Yüzyılı'nın sizlerin de gayretiyle hayata geçirmekte kararlıyız. Türkiye Yüzyılı'nın inşasına kimse set vuramayacak.

Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var. Biz ikinci sınıf demokrasiye evet demiyoruz. İkinci sınıf hak ve özgürlüklere mahkum ve mecbur edenler bizi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan ciddi rahatsızlık duyuyor.

Teröristleri inlerinde vurdukları için İHA’lara SİHA’lara tahammül edemiyorlar. Sonuna kadar tahammül edemesinler, biz devlet olarak yaptık yapıyoruz.

Sosyal medyadan milletimizi karamsarlığa yürütme çabaları bunların örnekleridir. Yurt dışındaki firari FETÖ'cüler başta olmak k üzere bu fitne girişimlerine maalesef içerideki bazı siyasiler destek veriyor. Kukla gibi oynatılan bu şahıslar bilerek ya da bilmeyerek ülke düşmanlarının değirmenine su taşıyor."