Erdoğan'dan yeniden Yunanistan Başbakanı seçilen Miçotakis'e telefon: "İki hükümet de güven tazeledi"

Erdoğan'dan yeniden Yunanistan Başbakanı seçilen Miçotakis'e telefon: "İki hükümet de güven tazeledi"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'da dün yapılan seçimlerde, partisi meclis çoğunluğunu elde ederek yeniden başbakan seçilen Kiryakos Miçotakis'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan,...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'da dün yapılan seçimlerde, partisi meclis çoğunluğunu elde ederek yeniden başbakan seçilen Kiryakos Miçotakis'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Miçotakis'i tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmeye ilişkin detaylar şöyle ifade edildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerde elde edilen başarıdan ötürü Miçotakis'i tebrik ederek yeni dönemin Türkiye-Yunanistan ilişkileri açısından hayırlara vesile olması temennisini iletti.

Görüşmede, her iki ülkede de halklarından güven tazelemiş, güçlü hükümetlerin işbaşında olmasının ikili ilişkilerin geleceği bakımından fırsat olduğu ifade edildi."

TIKLAYIN: Yunanistan’da Miçotakis yeniden başbakan!

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tur oylamasında Erdoğan'da yeniden cumhurbaşkanı seçilmiş, partisi AKP de genel seçimde Meclis çoğunluğunu sağlamıştı.