Erhan Karadağ: Akbelen'de jandarma jammerları iletişimi kesiyor, Mobil Basın Evi gazetecilerin ihtiyaçlarını karşılıyor

Erhan Karadağ: Akbelen'de jandarma jammerları iletişimi kesiyor, Mobil Basın Evi gazetecilerin ihtiyaçlarını karşılıyor
Gazeteciler Cemiyeti’nin Mobil Basın Evi, Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimi ve yurttaşların direnişini takip eden gazetecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bugün Akbelen’e konuşlandırıldı. Gazeteci Erhan Karadağ, “Jandarma...

Gazeteciler Cemiyeti’nin Mobil Basın Evi, Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimi ve yurttaşların direnişini takip eden gazetecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bugün Akbelen’e konuşlandırıldı. Gazeteci Erhan Karadağ, “Jandarma jammeları telefonla iletişimin kesilmesini sağlıyor. Haber geçmenin güçlük içerisinde yaşandığını biliyoruz. Basın Evi’mizin güçlendirilmiş bir internet bağlantısı var” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mevkisindeki Akbelen Ormanı’nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla ağaç kesimine karşı İkizköylüler ile çevrecilerin direnişi ve nöbeti onuncu günde sürüyor.

Gazeteciler Cemiyeti, Avrupa Demokrasi Vakfı (European Endowment for Democracy – EED) katkılarıyla hayata geçirdiği Mobil Basın Evi’ni bölgedeki gazetecilerin mesleki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Akbelen’e konuşlandırdı.

Gazeteciler Cemiyeti bünyesindeki 9.Köy Haber Merkezi’nin editörlerinden gazeteci Erhan Karadağ, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ankara Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde bir Basın Evi’miz var. Basın Evi Ankara’da, çalışan gazetecilerin, bağımsız gazetecilerin birçok mesleki ihtiyaçlarına cevap veriyor. Gazetecilik sahada yapılan bir meslek ve gazeteci arkadaşlarımızın sahada; depremde, afetlerde, kriz anlarında sahada birçok ihtiyacı oluyor.

Akbelen’de de günlerdir ağaç kesimi çalışmaları ve vatandaşların yaptığı eylemi izleyen gazeteci arkadaşlarımız var. Burada jammerlar çalışıyor, zaman zaman gazeteci arkadaşlarımız şehir merkezine uzak, kendi kurumlarıyla bağlantıları zor oluyor. Jammerler nedeniyle internet olanakları olmuyor, şarj aletleri vesaire, buna benzer mesleki ihtiyaçları olabiliyor.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin Mobil Basın Evi var. Bu araç aslında bir Mobil Basın Evi. Sahada çalışan gazeteci arkadaşların kurumlarıyla irtibat kurmalarını sağlamak, kolaylaştırmak, haber geçişlerini kolaylaştırmak ya da sahada, en azından şehir merkezinde olmayan sahalarda, geçen ay bu araç Hatay’da deprem bölgesindeydi. Bazen siyasetin ya da gazetecilerin yoğun haber izlediği bölgelerde oluyor. Bugün Akbelen’de. Burada biliyoruz ki, jandarma jammerları telefonla iletişimin kesilmesini sağlıyor. Haber geçmenin güçlük içerisinde yaşandığını biliyoruz. Basın Evi’mizin güçlendirilmiş bir internet bağlantısı var. Buraya da mobil basın aracıyla geldik. Gazeteci arkadaşlarımızın internet olanağını karşılamak ve bazı mesleki ekipmanlarına destek olmak, şarj aletleri, powerbankler veya mesleki ihtiyaçlarını giderebilmelerini sağlayacak bir donanıma sahip. Bazı bağımsız gazetecilerin fotoğraf makinesi veya kamera ihtiyacı da oluyor ya da mikrofon ihtiyaçları da oluyor. Mobil Basın Evi’nde bu ihtiyaçları da karşılayan ekipmanlar mevcut. Sahada gazeteciliğin ne kadar zor olduğunu bilen meslek kuruluşları sahadaki gazetecileri yalnız bırakmıyor diyebiliriz. Mobil Basın Evi de bu anlamda gazetecilerin sahadaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulmuş, donanımlara sahip bir araç.”