Erkan Baş: Derhal erken seçim olmalı

Erkan Baş: Derhal  erken seçim olmalı
TBMM’de haftalık basın toplantısı düzenleyen, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, erken seçim çağrısında bulundu. Erkan Baş, “Buradan bütün muhalefet güçlerine çağrı yapıyoruz;...

TBMM’de haftalık basın toplantısı düzenleyen, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, erken seçim çağrısında bulundu. Erkan Baş, “Buradan bütün muhalefet güçlerine çağrı yapıyoruz; iktidarın kurduğu oyunlar içerisinde yer almak durumunda değiliz. İktidarın bu oyununun bozulması gerekiyor. Madem seçim yasası tartışması yapılıyor. Buyrun hodri meydan. Hemen erken seçime gidilmelidir.” dedi.
Baş, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerini düşürülmesine ilişkin şunları söyledi:
‘SARAY TALİMATI’
“Neredeyse 1,5 ay çalıştırılmayan Meclis çalışmaya başlar başlamaz alınan karara bakın! HDP Milletvekilleri Sayın Leyla Güven ve Sayın Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Sayın Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerini düşüren işlem tümüyle hukuka, anayasaya, akla ve vicdana aykırıdır. Halk iradesinin temsil edilmesi gereken bir yer olan TBMM iradesi Saray talimatıyla bir kez daha kırılmak istenmiştir. AKP, hukuksuzluklarını normalleştirme ve her istediğimi yapabilirim gösterisinde bir adım daha atmıştır. Tümüyle siyasi gerekçelerle hukuk ve anayasa ayaklar altına alınmıştır.”