Ersin Tatar kazandı Ankara derin bir oh çekti

Ersin Tatar kazandı Ankara derin bir oh çekti
KKTC’de 199 binden fazla seçmen gelecek beş yıl için yeni Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimini, Başbakanlık görevini yürüten Ersin Tatar yüzde 51,74 oyla...

KKTC’de 199 binden fazla seçmen gelecek beş yıl için yeni Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimini, Başbakanlık görevini yürüten Ersin Tatar yüzde 51,74 oyla kazandı. Mevcut Cumhurbaşkanı olan ve ilk turda adayı yüzde 21,67 oranında oy alan CTP’nin de desteklediği Mustafa Akıncı ise seçimde yüzde 48,26 oy aldı.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarıştı. 11 Ekim’de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34’ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80’ini alarak ikinci sırada tamamlamıştı.

Türkiye’den Tatar’a Tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri kazanan Ersin Tatar’ı tebrik etti. Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar’ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanlığı da,”Başbakan Ersin Tatar’ın seçimleri kazandığı bildirildi. Tatar’ı tebrik ediyor, seçildiği bu yüce makamda başarılar diliyoruz” tebriğini paylaştı.