Eski milletvekili Altan Tan: Şu an İslamcılar asidi kaçmış kola gibidir

Eski milletvekili Altan Tan: Şu an İslamcılar asidi kaçmış kola gibidir
Eski HDP milletvekili Tan, Akit Tv'de katıldığı programda Şeyh Said tartışmalarına dair konuştu. Tan, "Kendine İslamcı diyenlerin %90'ı devletçi oldu" dedi. Eski Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Altan Tan, Akit Tv'de Kırmızı...

Eski HDP milletvekili Tan, Akit Tv'de katıldığı programda Şeyh Said tartışmalarına dair konuştu. Tan, "Kendine İslamcı diyenlerin %90'ı devletçi oldu" dedi.

Eski Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Altan Tan, Akit Tv'de Kırmızı Masa programına katıldı.

Sunucu Muharrem Coşkun'un "İslamcılık kaldı mı?" sorusuna yanıt verdi. Tan, "İslamcılık kalmadı diyeceğim ama vardır mutlaka. Ama bir kolanın, maden suyunun kapağını açtığında asidi kaçar ya şu anda Türkiye'deki Müslümanların da kapağı açılmıştır" dedi.

1928'e kadar devletin dininin İslam olduğunu hatırlatan Tan, Şeyh Said tartışmalarına da katıldı. Dönemin TBMM'nin görevleri arasında da "şeriat kurallarının uygulanması" kuralının olduğunu belirten Tan, "Türkiye Cumhuriyeti bir İslamcı-Şeriatçı devlet olarak kuruldu. Kurucu iradeniz bu kardeşim" şeklinde konuştu.

Şeyh Said'in de isyancı ve ihanetçi olmadığını kurucu iradeye sahip çıktığını şu şekilde ifade etti:

"Şeyh Said, Cumhuriyete ihanet etti diyorlar. Mustafa Kemal’in 1924’e kadar laiklikle ilgili, altı okla ilgili tek sözünü bulun getirin, var mı? Yok. Ne diyor peki? Hutbe diyor, salavat diyor, dua diyor, hilafet diyor, İslam Birliği diyor. Bizim tüm amacımız, halifeyi, payitahtı kurtarmaktır. Anasır-ı İslam yani İslam Birliğini sağlamaktır. Şimdi kim ihanet etmiş? Kim sözünden caydı? Şimdi bütün AKP kadroları da İslamcı çevreler de böyle bir sinme içerisinde. "Cumhuriyetin kurucu iradesi" diyorlar da hele bir bakın kurucu irade nedir?"