Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde ilerleme yok; 8 aydır iddianame hazırlanmadı ya da hazırlanamadı!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde ilerleme yok; 8 aydır iddianame hazırlanmadı ya da hazırlanamadı!
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili somut bir gelişme yok. 30 Aralık 2022'de Ankara-Çankaya'da sokak ortasında öldürülen Sinan Ateş'le ilgili iddianame 8 aydır ortada yok. Konuyu...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili somut bir gelişme yok. 30 Aralık 2022'de Ankara-Çankaya'da sokak ortasında öldürülen Sinan Ateş'le ilgili iddianame 8 aydır ortada yok.

Konuyu yakın takip eden gazetecilerden T24 Yazarı Tolga Şardan son yazısında Ateş'in Ülkü Ocakları Başkanı olduğu dönemde genel sekreterliğini yapan Çağrı Ömer Özdemir'in son kararnamede görevden alınan Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın akrabası olduğunu yazdı.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından görevden alınmıştı. Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın bir isim olarak biliniyordu.

Şardan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Her ne kadar suikastın, “siyasi cinayet olmadığı” yönünde belirli çevrelerce kamuoyu algısı yapılmaya çalışılsa da; soruşturma çerçevesinde 23 şüpheli halen tutuklu! Basit asayiş olayı kapsamında değerlendirilen cinayetlerde pek görülmüş bir durum değil, bu durum. Gerek savcılık gerekse polisin yürüttüğü soruşturmada elde edilen veriler, suikastın söylenildiği gibi basit bir silahlı saldırı olmadığını ortaya koydu.Hatta daha ötesinde, organize bir yapının varlığını anlatan tespitler mevcut. Kimi çevreler, saldırının Ülkücü camia içinde bir hesaplaşma olduğu iddiasında.

Ateş'le çalışan isim, Servet Yılmaz'la akrabaymış

Öncelikle şimdiye kadar pek gündeme gelmeyen bir konuyu aktarayım.

Kaderin garip tesadüfi mi demek gerekir doğrusu bilemiyorum; Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanı olduğu dönemde genel sekreterliğini yürüten Çağrı Ömer Özdemir, Ateş’in öldürüldüğü dönemde görev başındaki Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın akrabası.

Kaynaklarım, Özdemir ile Yılmaz’ın “kuzen” olduğunu aktardı. Ülkücü camiaya ve MHP Genel Merkezi’ne yakınlığıyla bilinen Yılmaz, aynı zamanda Ateş’i bire bir tanıyan isim. Kimi zaman Ateş’le uzun sabah yürüyüşleri yapacak kadar yakın olduğu biliniyor.

Böylesi yakınlıkların tesis edildiği ortamda, Ateş gibi kendi camiasında etkili bir isme yönelik silahlı saldırının gerçekleştirilmesini planlayanların gözünün nasıl döndüğünün açıklaması ne şekilde olabilir? "

Gazete Pencere'ye konuşan aile üyeleri soruşturmayı yürüten savcıya güvendiklerini belirterek, iddianamenin 8 aydır çıkmamasına dikkati çektiler. Seçimlere kadar dosyada somut bir gelişme beklemediklerini belirttiler.