Eyüp Aksu: Yanlış anlaşıldım, zam talebimiz yüzde 100 değil yüzde 65

Eyüp Aksu: Yanlış anlaşıldım, zam talebimiz yüzde 100 değil yüzde 65
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, basında yansıyan "Taksi zamlarına yüzde 100 zam" talebiyle ilgili sözlerine açıklık getirdi. Yanlış anlaşıldığını söyleyen Aksu, zam taleplerinin yüzde 65 olduğunu ifade...

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, basında yansıyan "Taksi zamlarına yüzde 100 zam" talebiyle ilgili sözlerine açıklık getirdi. Yanlış anlaşıldığını söyleyen Aksu, zam taleplerinin yüzde 65 olduğunu ifade etti.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksicilerin yeni yıldaki beklentileriyle ilgili konuştu. Aksu, taksimetre ücretlerinde yüzde 65’lik bir zam talep ettiklerini açıkladı.

"Zam talebimiz yüzde 100 değil yüzde 65"

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Aksu, Hürriyet’e verdiği demecin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, “Yüzde 65 oranında zam talebimiz var. Onun gündeme gelmesini talep ettik. Dün Hürriyet’e konuştuk o da yanlış anlaşılmış veya yanlış ifade edilmiş. Yüzde 100 değil yüzde 65 oranında zam talebimiz oldu.” dedi.

"Taksi plakaları en az 20 milyon TL olmalı"

Aksu, taksi plaka fiyatlarının ise Türkiye’de yaşanan döviz artışlarıyla kıyaslanıldığında en az 20 milyon TL olması gerektiğini savundu.

Aksu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz devletten bunu ihaleyle satın aldık. Açık artırmayla, kapalı zarf usulü. O tarihlerde devlete yatırdığımız para, bugünkü gayrimenkulle kıyasladığınız zaman, dolar, avro gibi döviz cinsiyle kıyasladığımız zaman en az 20 milyon TL olmalı. 20 milyonun altında olması tatmin eden bir miktar değil” dedi.