Faik Öztrak: Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği TSK'yı töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez

Faik Öztrak: Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği TSK'yı töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eleştirilerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ilk karşılık geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Konu yetkili organlarımızda görüşülecektir"...

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eleştirilerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ilk karşılık geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" dedi.

Öztrak'ın sosyal medyada yaptığı açıklama şöyle:

"Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir."

Ne olmuştu?

Sezgin Tanrıkulu, TV100’de katıldığı yayında, “Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen…” şeklinde konuşmuştu.

Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu…” demişti.

Bu sözleri nedeniyle Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı.

TIKLAYIN | Sezgin Tanrıkulu: Beni linç etmeye kalkanlar, on yıl sonra Roboski'de katliam olduğunu söyleyenleri de linç edecek

TIKLAYIN | MSB isim vermeden Sezgin Tanrıkulu'na yanıt verdi: Gaflet ve dalalet içindedirler