Fatih Altaylı: Hadi Suriye'yi anladık ama Afganistan'dan gelen göç midemi bulandırıyor

Fatih Altaylı: Hadi Suriye'yi anladık ama Afganistan'dan gelen göç midemi bulandırıyor
Gazeteci Fatih Altaylı, son yıllarda Türkiye'ye gelen kontrolsüz göçü eleştirdi. Suriye'den gelen göçmenlerin savaş nedeniyle geldiğini söyleyen Altaylı, "Afganistan'da savaş yok" dedi; gelenlerin sadece askerlik çağındaki...

Gazeteci Fatih Altaylı, son yıllarda Türkiye'ye gelen kontrolsüz göçü eleştirdi. Suriye'den gelen göçmenlerin savaş nedeniyle geldiğini söyleyen Altaylı, "Afganistan'da savaş yok" dedi; gelenlerin sadece askerlik çağındaki erkekler olmasına dikkati çekti.

Fatih Altaylı, YouTube kanalında, Afganistanlı göçmenlerin neden Türkiye'ye geldiğini sordu. Altaylı özetle şöyle konuştu:

"Afganistan'dan gelen göç, benim midemi bulandırıyor. Hadi Suriye'yi anladık, ama Afganistan'dakini anlamıyoruz. Oradan gelenler bambaşka bir şey. Türkiye'ye sivil giyimli bir ordu sokuluyor. Bir tane kadın yok, yaşlı yok, çocuk yok. Hepsi askerlik çağında çakı gibi genç adamlar. Tıkır tıkır geliyorlar. Bu nasıl göçmen? Afganistan'da savaş falan yok. Taliban iktidara gelmiş, bana ne abi! Suriye'de Esat, Afganistan'da Taliban... Bize ne! Burası yol geçen hanı mı? Evet, yol geçen hanı!"