Fatih Altaylı ifadeye çağrıldığı iddialarını yalanladı: Çağrılmadım ama çağrılırsam da şaşırmam

Fatih Altaylı ifadeye çağrıldığı iddialarını yalanladı: Çağrılmadım ama çağrılırsam da şaşırmam
Gazeteci Fatih Altaylı, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak "Çağrılmadım, çağrılırsam da şaşırmam" dedi.DHA, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma...

Gazeteci Fatih Altaylı, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak "Çağrılmadım, çağrılırsam da şaşırmam" dedi.

DHA, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gazeteci Fatih Altaylı'nın 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldığını öne sürdü. T24'ten Celal Bala Teke'ye konuşan Altaylı ise ifadeye çağrılmadığını söyledi.

Demirören Haber Ajansı (DHA), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gazeteci Fatih Altaylı hakkında bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattığını duyurdu. DHA, Altaylı'nın soruşturma kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldığını öne sürdü.

Altaylı: İfadeye çağrılmadım

İddialara ilişkin konuşan gazeteci Altaylı, "Herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadım. Çağrılırsam da şaşırmam. İlk kez çağrılmış olmam" dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Tevhid" bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için "Eline sağlık" yazdığı paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlattığı duyuruldu.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ise bu soruşturmalarla gündeme gelen Altaylı hakkında bazı iddialarda bulundu. Kütahyalı, Altaylı hakkında "devlet içi hazırlıklar sürdüğünü" iddia etti.