Fatih Erbakan: Abartıldığı kadar bir küresel ısınma yok

Fatih Erbakan: Abartıldığı kadar bir küresel ısınma yok
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularının abartıldığını hatta bilinçli olarak çarpıtıldığını söyledi.Erbakan, TV100'de katıldığı canlı yayında şu ifadeleri...

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularının abartıldığını hatta bilinçli olarak çarpıtıldığını söyledi.

Erbakan, TV100'de katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

İklim değişikliğinin abartıldığını ve çarpıtıldığını düşünüyorum. Abartıldığı kadar bir küresel ısınma yok. Kaldı ki ısınmayla değil soğumayla kuraklık oluyor. Bununla ilgili bilimsel gerçekler var. Siz küresel ısınma yüzünden kıtlık olacak diyorsunuz. Halbuki ısınma yağmura engel değil. Eksi 20'dei eksi 30'da kuraklık oluyor.

"Yapılmak istenen yapay et yedirmek"

Bununla ilgili bilimsel çevrelerin desteğiyle bir açıklama yapmak istiyoruz. Bu bahane edilerek ineklerin itlaf edilmesi... "Sera gazı yayıyorlar ve küresel ısınmaya katkı sağlıyorlar." Halbuki yapılan araştırmalar ineklerin yemine deniz yosunu katılması halinde yüzde 80 oranında bunun engelleneceğini ortaya koyuyor. Tabii buradaki derdimiz, gıda güvenliğimiz ve 8 milyar insanın herhangi bir güce bağlı olmadan kendi ürününün yetiştirebilmesi. Küresel ısınma bahanesiyle yapılmak istenen yapay et yedirmek.

"Eve kapanmalar söz konusu olabilir"

Pandemideki kapanmalar gibi yeni kapanmalar söz konusu olabilir. "Sizin araçlarınız küresel ısınmaya yol açıyor, pazartesi çarşamba cuma günleri çıkamazsınız, hafta sonu evde kalın..."