Fatih Terim'in banka hesabı incelenecek: Seçil Erzan davasında yeni gelişmeler

Fatih Terim'in banka hesabı incelenecek: Seçil Erzan davasında yeni gelişmeler
Futbol dünyasının ünlü isimlerinin dolandırıldığı 'Seçil Erzan' soruşturmasında oklar teknik direktör Fatih Terim'e yöneldi. Fatih Terim’in banka dökümlerine yönelik teknik inceleme başlatıldı.Son günlerde Türkiye gündeminde...

Futbol dünyasının ünlü isimlerinin dolandırıldığı 'Seçil Erzan' soruşturmasında oklar teknik direktör Fatih Terim'e yöneldi. Fatih Terim’in banka dökümlerine yönelik teknik inceleme başlatıldı.

Son günlerde Türkiye gündeminde önemli bir gelişme yaşandı: Seçil Erzan dosyasında ortaya çıkan yeni detaylar, ünlü futbol teknik direktörü Fatih Terim'in banka hesaplarına odaklanan teknik incelemeyi gündeme taşıdı. Cumhuriyet gazetesinin elde ettiği bilgilere göre, Terim'in banka dökümleri, Seçil Erzan dosyasıyla bağlantılı olarak inceleniyor.

Soruşturma kapsamında ifade veren Fatih Terim, Seçil Erzan'a herhangi bir fonla ilişkili olarak para vermediğini belirtti. Terim, bahsedilen fonun kendisiyle alakalı olmadığını ve bu fon için kendisinden para istenmediğini vurguladı. Ayrıca, olayı duyar duymaz bankadaki parasını eşi Fulya Terim'in başka bir hesaba aktardığını ve bu transfer sırasında 3 milyon dolar eksik gönderildiğini iddia etti.

Seçil Erzan ise savcılık sorgusunda, Fatih Terim'den fon sebebiyle para almadığını, ancak finansal danışmanı olarak 2012 yılından itibaren Terim'in bankacılık işlemleriyle ilgilendiğini ifade etti. Erzan, hukuka aykırı bir işlem yapmadığını ve herhangi bir iddia olması durumunda detaylı olarak açıklama yapabileceğini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fatih Terim'in banka hesaplarından 'gizli fon' için para aktarımında kullanılıp kullanılmadığı, Terim'in bu fona para yatırıp yatırmadığı veya fon aracılığıyla para alıp almadığının teknik incelemeye tabi tutulduğu öğrenildi. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Neler oldu?

Olayın geçmişine bakıldığında, bankacı Seçil Erzan'ın, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Volkan Bahçekapılı gibi ünlü futbolcuları milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilmişti. Sanık Erzan'a "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından ağır cezalar talep edilmişti. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 4'ü tutuklu 7 sanık hakim karşısına çıkmış, mahkeme tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti. Bu gelişmeler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.