Fazıl Say, Sezen Aksu'nun "Avcı" şiirini besteledi

Fazıl Say, Sezen Aksu'nun "Avcı" şiirini besteledi
Gazete Pencere Haber MerkeziPiyanist Fazıl Say, "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında geçen sözler nedeniyle sosyal medyada ve iktidar cenahında karalama kampanyasıyla karşı karşıya kalan şarkıcı Sezen Aksu'nun "Avcı" şiirini...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Piyanist Fazıl Say, "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında geçen sözler nedeniyle sosyal medyada ve iktidar cenahında karalama kampanyasıyla karşı karşıya kalan şarkıcı Sezen Aksu'nun "Avcı" şiirini besteledi.

Aksu'nun 2017 yılında yayımlanan şarkısında geçen "SeIam söyIeyin o cahiI Havva iIe Adem'e" sözleri geçen yıl yeniden gündem olmuş ve Aksu bir kesimin hedefi haline gelmişti.

Öyle ki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" açıklamasını yapmıştı.

Aksu, yaşananlar üzerine "Avcı" şiirini yazdı.

"Sen beni üzemezsin
Zaten çok üzgünüm
Nereye baksam acı
Nereye baksam acı
Ben avım sen avcı
Vur bakalım….

Sen beni sezemezsin
Dilimi ezemezsin
Nereye baksam acı
Nereye baksam acı
Kim yolcu kim hancı
Dur bakalım…

Beni öldüremezsin
Sesim, sazım, sözüm var benim
Ben derken ben herkesim"

"47 yıldır yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim" diyen Aksu'nun şiirini Piyanist Fazıl Say besteledi.

Say, “Sen beni sezemezsin, dilimi ezemezsin, Sesim, sazım sözüm var benim, ben derken, ben herkesim” diyor Sezen Aksu, 'Avcı' şiirinde, hatırlarsınız olayı… Bu içtenlikle yazılmış şiiri bestelemek istedim, söz verdim kendime de hepimize de, buyrun, sözümü tuttum. 'Dünya Anne' şarkılarında 'Avcı'. İyi dinlemeler" diyerek bestesini paylaştı.