Filenin Sultanları'nı eleştiren vaize, müftüden uyarı: Laiklik çerçevesinde kalmak zorundayız

Filenin Sultanları'nı eleştiren vaize, müftüden uyarı: Laiklik çerçevesinde kalmak zorundayız
Zonguldak'ta dün öğle namazı öncesi vaaz verirken A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında eleştirel ifadeler kullanan İl Vaizi Ali Koblay, cemaatten tepki gördü. İl Müftüsü Aşır Durgun konuyla ilgili, "Laiklik çerçevesinde,...

Zonguldak'ta dün öğle namazı öncesi vaaz verirken A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında eleştirel ifadeler kullanan İl Vaizi Ali Koblay, cemaatten tepki gördü. İl Müftüsü Aşır Durgun konuyla ilgili, "Laiklik çerçevesinde, her türlü siyasi düşünce dışında kalmak zorundayız" dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Miller, maçtan önce ve sonra bir kesim tarafından karalama kampanyasının odağı oldu. Olaylardan biri de Zonguldak'ta yaşandı.

Duvar'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre Zonguldak merkez Ulu Cami’de dün kılınan öğle namazı öncesinde cemaate vaaz veren İl Vaizi Ali Koblay'ın Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı'na yönelik sözleri üzerine cemaatin bir kısmı namazı kılmadan camiyi terk etti. Olayın ardından bir açıklama yapan Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, vaizin sözlerinin maksadını aştığını belirerek kendisini uyardıklarını söyledi.

Vaiz Koblay'ın "Zafere giden yolda her şey mubah değildir" sözlerine cemaatten tepki gösterildi. Vaiz Ali Koblay’a tepki gösterenlerden Ekrem Güllüdağ, “Siz Kuran kurslarında erkek çocuklara tecavüz edilirken burada konuştunuz mu da Voleybol Milli Takımı hakkında konuşuyorsunuz" dedi.

Müftü: Milletimizin gururu olmuş milli sporcularımız hakkında böyle bir konuşma kabul edilmez

Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, vaiz Ali Koblay’ın sözlerinin maksadını aştığını belirterek, "Kendisiyle görüşüp ikaz ettim. Çok üzgün olduğunu söyledi. Her kim olursa olsun ötekileştiren ifadeler kullanması doğru değil. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Anayasa'nın 136'ncı maddesinde de belirtildiği gibi laiklik çerçevesinde her türlü siyasi düşünce dışında kalmak zorundayız. Milletimizin gururu olmuş milli sporcularımız hakkında yani hedef gösterilerek böyle bir konuşma yapılması kabul edilmez. Tecrübeli bir vaiz olan arkadaşımız da genel ifadeler kullanıldığını söyledi. Bugün vaiz arkadaşlarımla bir toplantı yaparak bu tür konularda daha hassas olmalarını söyledim” dedi.