Filistin'e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmıştı: Zafer Partisi'nden açıklama geldi

Filistin'e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmıştı: Zafer Partisi'nden açıklama geldi
Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan bir kişiye yumruklu saldırı düzenlenmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.Şiddetin tasvip edilmediği belirtilen açıklamada,...

Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan bir kişiye yumruklu saldırı düzenlenmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Şiddetin tasvip edilmediği belirtilen açıklamada, "Bayrak bir suç unsuru teşkil ediyorsa, suça müdahale yetkisi güvenlik güçlerinin görevidir" denildi.

Eylemin, provokasyon olarak tanımlandığı açıklamada şu ifader yer aldı:

"Suça müdahale güvenlik güçlerinin görevidir"

İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olduğu basında çıkan bir genç, elinde üzerinde kelime-i tevhit yazan bayrak olan bir vatandaşı yumruklamıştır. Zafer Partisi olarak asla şiddeti tasvip etmiyoruz. Herkesin demokratik haklarına saygı duymak gerektiğine inanıyoruz. Şayet bayrak bir suç unsuru teşkil ediyorsa, bu suça müdahale etmek Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçlerinin görevidir.

"Zafer Partisi her zaman hukukun üstünlüğünü savunacaktır"

Zafer Partisi olarak her zaman düşünce özgürlüğünden ve demokratik haklardan yana olduk. Türklüğü savundugu gerekçesiyle hapse atılan Türk gazeteci ve gençlerini her gün gündeme taşıyıp, şiddetle demokrasiden ve hukukun üstünlüğüden yana olduğumuzu dile getirdik. Bu sebeple şunu tekrar ediyoruz. Zafer Partisi her zaman hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmuştur ve savunacaktır.

"Provokasyon kokan şiddet eylemi kabul edilemez"

Hayatın olağan akışına aykırı bu provokasyon kokan şiddet eylemi kabul edilemez. Saldırıya uğrayan vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Öte yandan güvenlik güçlerinin derhal bu saldırganın kimliğini, bağlantılarını, iktisatlarını araştırması gerektiğine inanıyoruz. Zafer Partisi Sözcüsü

Ne olmuştu?

İstanbul’da E.A. isimli bir şahıs, Filistin’e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan bir kişiye yumruk attı.

Yumruk atan şahıs, ”Biz Türk’üz, bir Türk olamadınız” dedi.

Yumruk yiyen vatandaş ise, ”Ben hem Türk’üm hem Müslümanım” diyerek isyan etti.

Yaşanan olayın ardından İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabı X’te açıklama yaptı. Vali Gül, İsmail Aydemir‘e saldıran E.A’nın yakalandığını duyurdu.

Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı ile yürüyen İsmail Aydemir’i görünce “Siz nasıl Türk’sünüz, burası Türkiye Cumhuriyeti” deyip yumruk atan Yıldız Teknik Üniversite öğrencisi E.A. adliyeye sevk edildi.