Finale yükselen basketbolcuların Türk Bayrağı ile sevinmesine izin verilmedi

Finale yükselen basketbolcuların Türk Bayrağı ile sevinmesine izin verilmedi
EuroLeague Kadınlar'da finale yükselen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin basketbolcuları sevinçlerini Türk Bayrağı açarak yaşamak istedi ancak güvenlik görevlisinin engellemesiyle karşılaştılar. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi...

EuroLeague Kadınlar'da finale yükselen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin basketbolcuları sevinçlerini Türk Bayrağı açarak yaşamak istedi ancak güvenlik görevlisinin engellemesiyle karşılaştılar.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Çekya'da düzenlenen EuroLeague Kadınlar Dörtlü Final'inde, yarı final karşılaşmasını ev sahibi USK Praha'ya karşı 78-58 kazandı ve tarihi bir başarıya imza attı. Maçın ardından galibiyet sevincini Türk Bayrağı ile yaşamak isteyen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları bir engelle karşılaştı, sahadaki güvenlik görevlisinin bayrak açmalarına müdahale etti. Bu engeli aşan basketbolcular bu defa da organizasyondaki bir başka yetkilinin engellemesiyle karşı karşıya kaldı. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları, elinden Türk bayrağının alınmasının üzerine, formalarında yer alan Türk bayrağını göstererek tepki gösterdi.


ABDULLAH ÖZYİĞİT: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM KIZLAR

Takıma destek vermek için Çekya'da bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı:  "Şanlı Türk bayrağımızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin kahraman yıldızları formalarındaki Türk bayrağıyla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyorum kızlar."