19 Ekim 2026 Pazartesi Abone Ol Gazete İndir

Fon vurgunu hesabına öyle bir isim parasını iade etti ki!

Fon vurgununda gönüllü iade hesabına Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak’ın para yatırdığı açıklandı. Ekonomist İnan Mutlu “Şeytan bunları görse esas duruşa geçer” dedi.

Fon vurgunu hesabına öyle bir isim parasını iade etti ki!

GAZETE PENCERE - Fon ve hisse senetlerinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 87 şüpheliden 17’si elde ettikleri kazançları iade etmek için başvurdu. 15 kişinin parası TMSF’nin açtığı hesaba geçerken 2’sinin işlemleri sürüyor.

Yeni Şafak’ın haberine göre, fon vurgununda gönüllü iade hesabına Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak da para yatırdı.

Fon soruşturmasında ifade veren, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak istifa etmişti.

Ekonomist İnan Mutlu fon vurgununda Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak’ın adının geçmesinin ardından “Şeytan bunları görse esas duruşa geçer” yorumunu yaptı.

Ekonomist İnan Mutlu’nun değerlendirmesi şöyle:

“Şeytan bunları görse esas duruşa geçer.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak sadece kamunun parasını kaptırdığı için istifa etmemiş.

Kendisi de vurgun yapmış. Güya gönüllü iade hesabına parayı iade etmiş (!)

Kamu kaynakları bu fonlarda erken çıkış yapacak vurguncular için kullanıldı mı? sorusu giderek daha kritik hale geliyor.

Taha Çakmak geçmişte Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı ve BDDK Başkan Yardımcılığı yaptı.

Her tarafı işini bilen bürokratlar sarmış...”

Fon vurgunu hesabına öyle bir isim parasını iade etti ki! - Resim : 1