Fransa'da öldürülen gencin büyükannesinden "Protestolara son verin" çağrısı

Fransa'da öldürülen gencin büyükannesinden "Protestolara son verin" çağrısı
Fransa'nın başkenti Paris'in Nanterre banliyösünde geçen hafta Nahel isimli bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar altıncı günde de devam ederken, gencin büyükannesi ülke genelindeki...

Fransa'nın başkenti Paris'in Nanterre banliyösünde geçen hafta Nahel isimli bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar altıncı günde de devam ederken, gencin büyükannesi ülke genelindeki protestolara son verme çağrısı yaptı.

Paris'in Nanterre banliyösünde geçen hafta salı günü 17 yaşındaki Nahel isimli Kuzey Afrika kökenli bir genç trafik çevirmesi sırasında polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Paris Belediye Başkanı'nın evi de dahil olmak üzere belediye binaları ve polis karakolları protestocuların saldırısına uğrarken, protestocular arabaları ateşe verdi, mağazaları yağmaladı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmnin bu protestoları bastırmak için yaklaşık 45 bin polis görevlendirildiğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülke genelindeki protestolarla başa çıkmak için Almanya'ya yapacağı resmi ziyareti erteledi. Macron'un bugün parlamento liderleriyle ve yarın protestolardan etkilenen 220'den fazla kasaba ve kentlerin belediye başkanlarıyla görüşmesi bekleniyor.

Fransa İçişleri bakanlığı, Nahel'in cumartesi günü Paris'in Nanterre banliyösünde düzenlenen cenaze töreninin ardından 719 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Fransa'da perşembe gecesi 875 kişi tutuklanırken, cuma gecesi bin 311 kişi tutuklanmıştı.

Ancak yetkililer, protestolarin sona erdiğini söylemek için henüz çok erken olduğu konusunda uyardı.(REUTERS)