Furkan Vakfı üyelerine kamera önünde coplu dayak

Furkan Vakfı üyelerine kamera önünde coplu dayak
İslamcı Furkan Vakfı’nın bugün Adana’daki eylemine polis sert şekilde müdahale etti. Vakıf, sosyal medyadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını istedi.Alparslan Kuytul’un başında olduğu Furkan Vakfı’nın...

İslamcı Furkan Vakfı’nın bugün Adana’daki eylemine polis sert şekilde müdahale etti. Vakıf, sosyal medyadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını istedi.

Alparslan Kuytul’un başında olduğu Furkan Vakfı’nın üyeleri, tutuklu 8 mensubu için Adana Seyhan’da bulunan Cevat Yurdakul Caddesi’nde eylem yapmak istedi. Furkancılar burada polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Furkan Vakfı’nın paylaştığı görüntülerde eylemcilere cop, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale edilirken vakıf sosyal medyadan paylaştığı ifadelerde, “Emniyete Hukuksuz Talimat Veren Bakan İstemiyoruz! Soylu’nun talimatıyla gözü dönmüş polisler Furkan Hareketi mensuplarını adeta cop yağmuruna tuttu! Muhalif Sesleri Susturan Bakan İstemiyoruz!” ifadelerini kullandı.

Furkan Vakfı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde polisin çok sayıda eylemciyi copladığı anlar kameralara yansırken #AdanaEmniyeti etiketi trendlere girdi.

Emniyet yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı. Basın açıklaması yapmak isteyen Kuytul’un “polis tarafından alıkonduğu” iddia edildi.
Alparslan Kuytul da Twitter’dan polisin müdahalesine tepki göstererek, “Soylu görevden alınsın” dedi.

GEREKLİ SORUŞTURMALAR BAŞLATILDI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana’da nevruz bayramı kutlamaları ve Furkan Vakfı’nın eylemlerine ilişkin olarak “Adana Valiliğimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan ‘Kuytulcular, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla, orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır”

KADEMELİ GÜÇ UYGULANDI
Adana Valiliği ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Furkan Vakfı’nın aylardır izinsiz eylemler yaptığını, bunlara müsamaha gösterildiğini ancak dün nevruz eylemiyle çakıştığı için eyleme izin verilmediğini duyurdu. Görüntülerin aksine kademeli güç uygulandığı iddia edildi. Açıklamada Furkan Vakfı üyelerinin polise saldırdığı vurgulandı, orantısız güç uygulayan 2 polise de soruşturma açıldığı duyuruldu.

MAZLUMDUNUZ, ZALİM OLDUNUZ

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “Bir dönemin hak arayanlarıydınız, bu dönemin haksızlık edenleri oldunuz. Bir dönemin mazlumlarıydınız, bu dönemin zalimleri oldunuz. Kameralar önünde yapılan bu müdahaleleri gördükten sonra gözaltında yaşananları düşünmek bile istemiyoruz” dedi.