Gazeteci Altan Sancar'ın test sonucu çıktı: Eris değil, şiddetli nezle!

Gazeteci Altan Sancar'ın test sonucu çıktı: Eris değil, şiddetli nezle!
Gazeteci Altan Sancar, ailesiyle birlikte koronavirüsün "Eris" varyantına yakalandığını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı devreye girerek Sancar ailesinden yeni numuneler alınmış ve tekrar teste gönderilmişti. Sonuçlar çıktı,...

Gazeteci Altan Sancar, ailesiyle birlikte koronavirüsün "Eris" varyantına yakalandığını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı devreye girerek Sancar ailesinden yeni numuneler alınmış ve tekrar teste gönderilmişti. Sonuçlar çıktı, virüsün Covid değil Rinovirüs olduğu belirlendi.

Sancar, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Dün rahatsızlığım nedeniyle yaptırdığım ve bana sonucu ‘pozitif’ olarak iletilen, semptomların benzetilmesi nedeniyle de tarafıma ‘Eris varyantı’ olarak aktarılan duruma ilişkin bir paylaşım yaptım.

"Covid değil, şiddetli nezle yaşıyormuşum"

Ardından Sağlık Bakanlığı duruma müdahil olarak, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün ekipleri yeni numuneler aldılar. İnceleme sonucunda durumun korktuğumuz gibi olmadığı, aksine sevindirici biçimde ‘negatif’ olduğu iletildi. Alınan sürüntünün sonucu Covid negatif, rinovirüs pozitif olarak geldi. Covid değil, şiddetli nezle yaşıyormuşum.

Bu süreçte dün yapılan hatalı bilgilendirme sonucu yaptığım paylaşım için özür diler, durumla yakından ilgilenen ve gün içinde her adımda bilgilendirme sağlayan bakanlık yetkililerine teşekkür ederim."