Gazeteci Murat Ağırel, dolandırıcıların yöntemini paylaştı: Yaşlı insanlar nasıl dolandırılıyor işte ses kaydı

Gazeteci Murat Ağırel, dolandırıcıların yöntemini paylaştı: Yaşlı insanlar nasıl dolandırılıyor işte ses kaydı
Gazete Pencere Haber MerkeziGazeteci Murat Ağırel, dolandırıcıların banka ve sigorta şirketlerinden aradığını söyleyerek insanların hesaplarında nasıl işlem yaptıklarının ses kaydını paylaştı."Yaşlı insanlar nasıl dolandırılıyor...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Gazeteci Murat Ağırel, dolandırıcıların banka ve sigorta şirketlerinden aradığını söyleyerek insanların hesaplarında nasıl işlem yaptıklarının ses kaydını paylaştı.

"Yaşlı insanlar nasıl dolandırılıyor işte ses kaydı" diyen Ağırel, "O kadar profesyoneller ki ayırt etmek imkansız. Dolandırıcılar, Banka ve Sigorta şirketinden aradığını belirtip banka hesaplarında istedikleri gibi işlem yapıyorlar. Günlerdir bu konuyu işliyorum binlerce şikayet alıyorum. Her an sizin de başınıza gelebilir!" notuyla dolandırıcıların yöntemini açıkladı.

Ağırel'in paylaştığı kayıtta, kişi adına sigorta yapıldığı ve kullanılmadığı bilgisi veriliyor ve mağdur kişiye sigortayı iptal etme ya da sigortaya devam etme seçeneği sunuluyor.

Farkında olmadan sigorta yaptırdığını düşünen mağdurlar da profesyonel bir dil kullanan dolandırıcıların yalan söylediğini anlamakta güçlük çekiyor hatta anlamıyor.