Gazeteci Sinan Aygül'ü darp eden saldırganlardan biri Aygül hakkında uzaklaştırma kararı aldı: "Şiddet Uygulayan" saldırgan Baysalı'ya "Şiddet Mağduru" denilmiş

Gazeteci Sinan Aygül'ü darp eden saldırganlardan biri Aygül hakkında uzaklaştırma kararı aldı: "Şiddet Uygulayan" saldırgan Baysalı'ya "Şiddet Mağduru" denilmiş
Tatvan’da belediye başkanının, biri polis olan silahlı iki korumasının saldırısına uğrayan gazeteci Sinan Aygül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırganlardan biri olan Yücel Baysalı'nın tehdit iddiasıyla...

Tatvan’da belediye başkanının, biri polis olan silahlı iki korumasının saldırısına uğrayan gazeteci Sinan Aygül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırganlardan biri olan Yücel Baysalı'nın tehdit iddiasıyla hakkında uzaklaştırma kararı aldığını yazdı. Tepki gösteren Aygül, "Saldırıya uğrayan ben, tehdit altında olan ben, saldırıya uğrama riski olan yine ben ama kararda bana "Şiddet Uygulayan" saldırgan Yücel Baysalı'ya da "Şiddet Mağduru" denilmiş" dedi.

17 Haziran’da Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı iki korumasının saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, sosyal medya hesabından kendisi hakkında uzaklaştırma kararı alındığını duyurdu.

"Öldürme kastıyla saldıran saldırganlar yaralamadan yargılanmış ve ilk mahkemede serbest bırakılmıştı. Şimdi de hakkımda uzaklaştırma kararı alınmış" diyen Aygül şöyle devam etti:

Saldırgan Yücel Baysalı karakola gidip kendisini tehdit ettiğimi iddia etmiş, bunun üzerine karakol da Tatvan Kaymakamı Remzi Demir'in oluruyla "Koruyucu Tedbir Kararı" almış. Üstelik karar "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında verilen bir karar. Saldırıya uğrayan ben, tehdit altında olan ben, saldırıya uğrama riski olan yine ben ama kararda bana "Şiddet Uygulayan" saldırgan Yücel Baysalı'ya da "Şiddet Mağduru" denilmiş.

Bakanlara seslendi

Buna ne denilir bilmiyorum. Dört gündür hangi kanun kapsamında kararın verildiğini anlamaya çalışıyordum, kararın örneği verilmedi bana, savcılıktan istedim ama soruşturmayı başlatan savcının karardan haberi yok çünkü karar adli değil idari. Karakoldaki dosyadan örneğini aldım. Karar bu ama ben bu saçmalığı hâlâ anlamadım siz anladınız mı sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.