Gelecek Partili Serkan Özcan: "Diğerlerini suçlayarak seçimde çekim noktası olacağını düşünenler fena halde yanılıyor!"

Gelecek Partili Serkan Özcan: "Diğerlerini suçlayarak seçimde çekim noktası olacağını düşünenler fena halde yanılıyor!"
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından muhalefette hakim olan havayı eleştirdi. "Seçim mağlubiyetinden sonra olabileceklerin maalesef en kötüsü oluyor" diyen Özcan, "Altına imza artıklarımızı...

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından muhalefette hakim olan havayı eleştirdi. "Seçim mağlubiyetinden sonra olabileceklerin maalesef en kötüsü oluyor" diyen Özcan, "Altına imza artıklarımızı içselleştirebildik mi?" diye sordu.

Serkan Özcan, kendi sosyal medya hesabında, muhalefet siyasetçilerinin örtülü veya açık olarak yenilgiden birbirlerini sorumlu tuttuklarını yazdı.

"Muhalefet maalesef kendi yapay gündemine hapsoluyor" diyen Gelecek Partisi Sözcüsü'nün açıklamasının tamamı şöyle:

Seçim mağlubiyetinden sonra olabileceklerin maalesef en kötüsü oluyor! Biraz haber programlarına göz gezdirince, hemen her siyasetçinin yenilginin sebebi olarak bir diğerini açık ya da kapalı suçladığını anlayabiliyorsunuz! Otoriterleşmeye karşı demokrasi ve hukuk düzleminde bir araya gelmek, sadece seçimden önce değil bir mağlubiyet durumunda da asgari nezaketi koruyarak mümkün olabilir!

"Herkeste diğerini suçlama temayülü hakim"

Neden olmadı? Neyi yanlış yaptık? Toplum bugünkü muhalif siyasi aktörlerde umut görüyor mu? Yazıp, altına imza artıklarımızı içselleştirebildik mi? Mesela evraklara yazdığımız kadar herkes için demokrasi diyor muyuz? v.s. sorular ortada dururken, hesap vermeyle mükellef hemen herkeste diğerini suçlama temayülü hakim. Bu üslup büyük toplumsal uzlaşmalar olabileceği yönündeki umutları tüketiyor, demokrasinin yarınına da zarar veriyor.

"Siyasetin gündemini karşılıklı suçlamalara kurban ediyoruz"

Seçimden sonra akaryakıttan giyime, gıdadan barınmaya nerdeyse her şeye %100 zam gelmişken, millet ağır vergiler altında inim inim inlerken siyasetin gündemini karşılıklı suçlamalara kurban ediyoruz. Değişimin birinci koşulu önce kendi hesabını vermek. Bugün diğerini suçlayarak bir sonraki seçimde bir çekim noktasına dönüşeceğini düşünenler fena halde yanılıyorlar. Ne denli samimi olduğu kuşkulu olsa da iktidarın kendini değiştirme yönündeki hamlelerine karşın muhalefet maalesef kendi yapay gündemine hapsoluyor.