Gezi Davası'nda hapis cezası onanan Mine Özerden: Artık Yargıtay bu hatayı yapmaz diye düşünüyorduk, o da olmadı

Gezi Davası'nda hapis cezası onanan Mine Özerden: Artık Yargıtay bu hatayı yapmaz diye düşünüyorduk, o da olmadı
Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Gezi Davası'nda aldığı 18 yıl hapis cezasını onadığı Mine Özerden, cezaevinden gönderdiği mesajında, "Beni sadece bir kesimin sahiplenmesini istemem" dedi.Gezi Davası'nda aldığı 18 yıl hapis...

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Gezi Davası'nda aldığı 18 yıl hapis cezasını onadığı Mine Özerden, cezaevinden gönderdiği mesajında, "Beni sadece bir kesimin sahiplenmesini istemem" dedi.

Gezi Davası'nda aldığı 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Mine Özerden, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan bir mesaj gönderdi.

“Sevgili Mücella ve Sevgili Hakan’ın tahliyelerine çok sevindik"

Özerden, avukatı Tuğce Duygu Köksal aracılığıyla Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Mücella ve Sevgili Hakan’ın tahliyelerine çok sevindik elbette. Onların sevinememesini anlıyor ve ardındaki aklı ve yüreği çok seviyoruz.

Giderek dozu artan karmakarışık uygulamalar nedeniyle hukuk insanlarının artık temel hukuk ilkelerini yorumlayamaz ve rasyonel öngörülerde bulunamaz hale geldiği bir zamana denk geldik.

"Çok şaşkınım"

19/02/2020 tarihinde beraat ettiğimiz dava tamamen aynı iddialarla herhangi bir kanıtlanabilir delil olmaksızın (“olmayan şeyler kanıtlanamaz”) tekrar açıldı. Bu aleni yanlıştan ilk derece mahkemesi döner sandık, olmadı; istinaf döner sandık, o da olmadı. Artık Yargıtay bu hatayı yapmaz diye düşünüyorduk. Ne yazık ki o da olmadı. Kendi adıma çok şaşkınım.

"Her kesimin beni sahiplenmesini dilerim"

Aidiyet ve sahiplenme duygusu zayıf olan biri olarak, beni sadece bir kesimin sahiplenmesini istemem. Her kesimden, her yaştan, düşünen ve bir arada durma derdi olan insanların, temel değerler ölçüsünde beni sahiplenmesini dilerim.

Mine Özerden (Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu)“