Gezi Parkı cezalarına Abdullah Gül de ses çıkardı: Utanç verici

Gezi Parkı cezalarına Abdullah Gül de ses çıkardı: Utanç verici
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı davasına ilişkin yargılama sürecinin “utanç verici” olduğunu söyledi.T24 haber portalından Murat Sabuncu’ya konuşan Gül, dava sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı davasına ilişkin yargılama sürecinin “utanç verici” olduğunu söyledi.

T24 haber portalından Murat Sabuncu’ya konuşan Gül, dava sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala ile ceza alan diğer sanıkların Yargıtay kararına dek hapiste olacak olmasını ise “çok üzücü ve vicdanları yaralayıcı bir durum” olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin son dönemde insan hakları ve hukuk karnesinin uluslararası toplumda sorgulandığını vurgulayan Gül, “Türkiye’ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi” dedi

Kavala hakkında serbest bırakılması yönündeki AİHM kararlarının hatırlatıldığı Gül, “AİHM içtihatlarının yargı sürecinde dikkate alınmamış olması hem kabul edilemez hem de çok üzücü. Parçası olduğumuz modern dünyadan ne kadar kopuk olduğumuzu göstermesi açısından da ayrıca utanç verici.” diye konuştu.

Gül, mahkeme heyetinden bir hakimin daha önce AKP listelerinden milletvekili aday adayı olduğu yönündeki bir soruya ise şu yanıtı verdi:
“Hâkim konusuna gelince. Doğrusu bu davada, daha önce aday olmuş ve seçim kampanyasına katılmış bir hakimin kendisinin bu davadan gönüllü olarak çekilmesini beklerdim. Mesleğine hakimlik kariyeriyle başlayıp öyle kıdem alan hakimlerin bu davada karar verici durumda olması tartışmalara fırsat vermezdi.”