Gezi Parkı Davası’nda Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Gezi Parkı Davası’nda Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, Osman Kavala’nın tek tutuklu olduğu Gezi Parkı Davası’nda Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına, sanıklara savunma için ek süre verilmesine ve duruşmanın 22 Nisan’a...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, Osman Kavala’nın tek tutuklu olduğu Gezi Parkı Davası’nda Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına, sanıklara savunma için ek süre verilmesine ve duruşmanın 22 Nisan’a ertelenmesine karar verildi.

Mahkeme, tevsii tahkikat taleplerinin dosyaya bir katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddini de kararlaştırdı.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılan Osman Kavala tahliye talebine ilişkin şunları söyledi:
“Beraat ettikten sonra 2 suçlamadan tutuklandım. Önce resen tahliye edilmiş olduğum 15 Temmuz, sonra da casusluk suçlaması. Casusluk suçlaması ve Henri Barkey ile görüşmeye dair herhangi bir somut bilgi, belge ortaya konmamıştır.

“Mütalaada casusluk suçlamasından bahsedilmediği gibi benim casusluk suçundan tutuklu bulunmamın hukuk dışı olduğu tamamen aleni hale gelmiştir.”

Davaya SEGBİS ile katılan Kavala ile birlikte diğer sanıklar Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi da mahkeme salonunda hazır bulundu.

4 Mart’taki davada Savcı Edip Şahiner, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.