GİDECEKLER Mİ KALACAKLAR MI?

GİDECEKLER Mİ KALACAKLAR MI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 1 ay önce, 15 Mart’ta, “Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz” diyen muhalefeti eleştirmiş, “Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler, ‘Seçimi kazandığımızda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 1 ay önce, 15 Mart’ta, “Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz” diyen muhalefeti eleştirmiş, “Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler, ‘Seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz’ diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu çok iyi biliriz” ifadelerini kullanmıştı. Göçmenlerle ilgili yükselen tansiyonun ardından Erdoğan tam tersi bir açıklama yaptı, büyükelçilerle iftar programında, Suriyeli mültecilerin onurlu ve gönüllü geri dönüşü için ellerinden gelen gayretleri gösterdiklerini söyledi.

BAHÇELİ: DÜZENSİZ GÖÇ ADI KONMAMIŞ BİR İSTİLADIR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Düzensiz göç adı konmamış bir istiladır. Mutlak süratte önüne geçilmeli, yakalananlar derhal gönderilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Misafirliğin süresi kısıtlıdır” diyen Bahçeli, “Her insanın kendi yurdunda, emniyetli ve esenlik içinde yaşamaya hakkı vardır. Özellikle önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yoktur. Suriye’de ateş söner sönmez herkes evine barkına Türkiye’nin güvencesi altında kavuşmalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan sorumlulukları olduğunu belirten Bahçeli, “Fakat Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden ayrılış ve kopuşlarına neden olan ağır şartlar ortadan kalkar kalkmaz güvenli ve gönüllü bir şekilde geldikleri gibi uğurlamak da bizim asıl önerimiz, asıl önceliğimiz ve şaşmayacağımız hedefimizdir” dedi.

BAHÇELİ UYARDI, SOYLU 'KISITLAMA OLACAK' DEDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin bayram ziyareti hakkında, "Bayram gidişine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var" dedi. Bakan Soylu ayrıca, "Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir" ifadelerini kullandı.

Sığınmacıların memleketlerine gideceklerini, bununla ilgili çalışma yapıldığını söyleyen Soylu, Suriyelilere vatandaşlık iddialarıyla ilgili, "2021 sonu itibarıyla geçici statü ile Türkiye'ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir" dedi.

HEDEFİNDE KILIÇDAROĞLU VAR
Soylu, geçtiğimiz günlerde Hrant Dink Vakfı’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu ile ilgili, "Hrant Dink dosyasını açarak FETÖ’yü aklamaya çalışıyor" iddiasında bulundu.