Hakan Fidan: Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün tesisler meşru hedeftir; üçüncü taraflar uzak durmalı

Hakan Fidan: Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün tesisler meşru hedeftir; üçüncü taraflar uzak durmalı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırıya ilişkin "İki teröristin Suriye'den geldikleri açıklığa kavuşturmuş" dedi.KKTC Dışişleri Bakanıyla bir araya gelen Hakan Fidan ortak basın...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırıya ilişkin "İki teröristin Suriye'den geldikleri açıklığa kavuşturmuş" dedi.

KKTC Dışişleri Bakanıyla bir araya gelen Hakan Fidan ortak basın açıklamasında konuştu.

Bakan Fidan, İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırıya ilişkin , "Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının ne kadar net olduğu bilinen bir husustur. Bu son olaydan sonra da istihbarat ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada (Suriye) eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Bu vesileyle Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait olan bütün altyapı-üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekun meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Silahlı kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak. Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar" ifadelerini kullandı.