Halil Konakcı'ya imamdan yanıt: Hatay Türk toprağıdır, kimse bir karış toprağına göz dikemez

Halil Konakcı'ya imamdan yanıt: Hatay Türk toprağıdır, kimse bir karış toprağına göz dikemez
Avcılar Zeynebi Kübra Camisinin imamı Muhammed Ali Gök, Cuma hutbesinde Halil Konakcı’nın Hatay’la ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Gök, "Hatay, Türk toprağıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprağıdır. Hiç kimse...

Avcılar Zeynebi Kübra Camisinin imamı Muhammed Ali Gök, Cuma hutbesinde Halil Konakcı’nın Hatay’la ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Gök, "Hatay, Türk toprağıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprağıdır. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir karış toprağına göz dikemez" dedi.

Konakcı, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’’ ifadelerini kullandı.

Konakcı'ya yanıt imamdan geldi

Konakcı’nın sözleri siyasiler başta olmak üzere toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılandı.

İstanbul Avcılar Zeynebi Kübra Camisinin imamı Muhammed Ali Gök, bugün cuma hutbesinde Konakcı’ya yanıt verdi. Gök, “Hatay Türk toprağıdır. Bu konuda tavrımız nettir. Hatay Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesidir. Atatürk’ün meselesi bizim meselemizdir" ifadelerini kullandı.